Sala 2015an ji bo Azadîya Kurd û Kurdîstanê Bila Bibe Destpêkeke Dîrôkî

Bi xweşî û nexweşiyên xwe ve me saleke din jî li dûv xwe hişt.
Sala 2015an li ber me ye. Sala nû wê gelek guhertinên dîrokî bi xwe re bîne.
Hêvî û baweriyên me geş in, xurt in ku sala 2015an wê li her çar perçeyên Kurdistanê û li temama cîhanê bibe sala azadiyê, bibe sala pêşketin û serfiraziyê.
Rizgarkirina Şingalê wê bibe destpêka serxwebûn û azadiya başûrê Kurdistanê.
Li Rojavayê Kurdistanê, bi berxwedana Kobanê û bi pêkanîna Mitabaqata Dihokê, bi îdareyeke li ser esasê hemahengî, yekgirtin û birêvebirina hevbeş a hemû partîyên kurd û Kurdistanî, wê rêya azadîya Rojavayê Kurdistanê vebe.
Li Rojhilatê Kurdistanê, têkoşîna gelê me ya ji bo azadiyê berdewam e. Rejîma Îranê wê nikaribe demeke dûr û dirêj vê siyaseta xwe ya li dijî mirovayetiyê bidomîne. Bi yekitîya hêzên kurd û Kurdistanî, wê têkoşîna gelê Kurdistanê geştir bibe.
Li Bakurê Kurdistanê, siyaseta ev 90 sal e li ser esasê ‘’yek dewlet, yek milet, yek welat, yek al’’ê hatiye meşandin, îflas kiriye û êdî tu pîne wê nikaribe rê li ber têkçûna vê siyasetê bigire. Bêyî ku şîddet bê bikaranîn, bi xebat û rêyên aşîtîyane û siyasî, miletê Kurd û hemû gelê Kurdistanê wê ala azadiyê hîn geştir û hîn bi hêztir bilind bike.
Partîya Azadîya Kurdistanê li bakurê Kurdistanê hêvîya hemû Kurd û Kurdistaniyan e.
Bila sala nû ji bo hemû kurd û Kurdistaniyên cîhanê bibe sala aşitî, azadî, serfirazîyê.
Bila sala nû li hemû cîhanê bibe sala aşîtîyê, edaletê, azadîyê, demokrasîyê û mafê mirovan.

Kasım Kahramaner

Serokê Bajarê Wanê yê Partîya Azadîya Kurdistanê (PAK)



2015 Yılı Kürt ve Kurdistan’ın Özgürlüğü İçin Tarihi Bir Başlangıç Olsun

Bütün acıları ve sevinçleriyle yeni bir yılı daha gerilerde bıraktık.

Önümüzde, büyük değişimlere gebe, yeni bir yıl var.

2015’in tüm Kürdistan’da ve dünyada bizlere özgürlük ve başarı getireceğine olan inanç ve umudumuz her zamankinden daha güçlüdür.

Şengal’in kurtuluşu Güney Kürdistan’da bağımsızlık ve özgürlüğün başlangıcı olacaktır.

 Güneybatı Kürdistan’da(Rojava)  Kobani direnişi ve Dihok Mutabakatı, ortak bir yönetimle halkımızın özgürlüğe daha güçlü bir şekilde yol alacağının umutlarını güçlendirmektedir.Birlik özgürlüğü getirecektir.

İran rejimi’nin insanlık değerlerini ayaklar altına alan tüm uygulama ve siyasetlerine rağmen, Doğu Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesi devam etmektedir. Yeni yıl, birlik halinde, tüm Doğu Kürdistan’da özgürlük bayrağının daha güçlü dalgalanacağı bir yıl olacaktır.

Türkiye Devleti’nin 90 yıldır izlemiş ve uygulamış olduğu ‘’tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak’’ siyaseti miyadını doldurmuş, iflas etmiştir. Dünya, bölge ve ülkemizdeki gelişim düzeyi, artık Kürt ve Kürdistan gerçekliğinin kabulu temelinde bir çözümü dayatmaktadır. Sorunu, ötelemeye, sürüncemeye bırakmaya ya da yamalarla ömür uzatmaya yönelik girişimler, artık yaşam bulamayacaktır. Siyesetin şiddet dışı yol ve araçlarla yürütüleceği bir zeminde, Kürt ve Kürdistan’ın özgürlük bayrağı, 2015’te daha doğru bir siyasal perspektifle,  daha güçlü bir şekilde dalgalandırılacaktır.

Partîya Azadîya Kurdistanê(PAK-Kürdistan Özgürlük Partisi) Kuzey Kürdistan’da tüm Kürt ve Kürdistanlıların umududur.

Yeni yıl dünyadaki  tüm Kürt ve Kürdistanlılar için barış, özgürlük, başarı ve gelişmenin yılı olsun.

Yeni yıl tüm dünyada barış, adalet, demokrasi, özgürlük ve insan hakları yılı olsun

 

Kasım Kahramener

Partîya Azadîya Kurdistanê (Kürdistan Özgürlük Partisi)PAK Van İl Başkanı


Editör: TE Bilisim