Van Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Kemal Parkı'nda engelli vatandaşlar için özel bir alan oluştururken, benzer çalışmaları diğer parklarda da yapacak.

 

Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin faydalandığı belediye hizmetlerden engelli vatandaşların da faydalanması için çeşitli uygulamaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Van genelinde bulunan parklarda engellilerin rahatça hareket edebilmesi için özel çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda parkların içindeki yollar ve oyun grupları yenilenirken, bazı parklarda bulunan engelli aracı şarj istasyonu sayısı da artırılacak.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tarihi Van Kalesi yanındaki Yaşar Kemal Parkı içinde bulunan yollar ve diğer alanlar engellilerin rahatça hareket edebileceği bir hale getirildi. Ayrıca parkın bir bölümünde engelli çocuklar için özel bir salıncak oluşturuldu. Engelli bireyler için pozitif ayrımcılığın sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, benzer çalışmaların diğer parklarda da devam edeceğini söyledi. 

Editör: TE Bilisim