ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER FARUK TOKTAŞ - Büyükşehir Belediyesince bir süre önce kararı alınıp ihale edlien parkomat uygulaması start alıyor. Yarın başlayacak olan uygulama öncesi yüklenici firma Özpark İnşaat Sanayi Ticaret Limitet Şti tarafından 80 parkomata büyükşehir belediyesi kültür merkezinde yazarkasa pos cihazları ve üniformaları teslim edildi. Kültür Merkezinde bir araya gelen parkomat görevlilerine teknolojik alt yapıyı sağlayan Matriks Teknoloji Genel Müdürü Şahin Gergerli tarafından pos cihazlarının kullanımına ilişkin eğitim verildi. Pazartesi sabahı başlayacak olan uygulama ile Cumhuriyet, Maraş ve Sıhke caddelerine aracınızı park ettikten sonra turuncu üniformalı parkomat görevlilerine ödemenizi yapıp, fişinizi almayı unutmayın!

 

“EMNİYET VE VALİLİK İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan parkomat firması yetkilisi Orhan Tolga uygulamayı belediye, valilik ve emniyet iş birliği içerisinde yürüteceklerine dikkat çekerek “Bugün burada toplanmamızın amacı cihaz eğitimleri, ekibin tamamlanması, kıyafetlerin dağıtımı ve ekibin kendi arasında kaynaşmasını sağlamaktı. Yüklenici firmanın başında Sayın Yaşar ÖZÇİFTÇİ var. Van’da devam edecek olan sistemin başında da ben varım. Park alanlarının boyanması, ekibimizin tamamlanması ve eğitimlerin bitmesi ile birlikte Pazartesi sabahı parkomat uygulamamız startını alacak. Yarın başlayacağımız parkomat uygulamasını belediye, emniyet ve valilik ile işbirliği içerisinde yürüteceğiz. Başlattığımız bu uygulama sadece ihaleyi alan firmanın tek başına yürüteceği bir uygulama değil saydığım kurumlarla birlikte yürütülecek bir uygulama olacak.” İfadelerini kullandı.

 

“PERSONELLERİ İHTİYACI OLAN KİŞİLERDEN SEÇTİK”

 

Parkomat görevlilerini ihtiyacı olan kişilerden seçtiklerini belirten Tolga “Vatandaşlardan biri getirip aracını park edip arkasını dönüp gittiğinde gerekirse emniyet ile iletişime geçip bu aracı çektirebileceğiz. Van’ın en işlek caddeleri olan Maraş, Cumhuriyet ve Sıhke caddelerinde yarın başlatacağımız uygulama ile trafik düzenini oturtmuş olacağız. Personellerimizi özellikle eğitim seviyesi yüksek ve ihtiyacı olan kişilerden seçtik. Bu arkadaşlarımızı mülakat ile aldık. Personellerimiz ile ilgili gerekli araştırmaları sağlayıp evraklarını tamamladık.” Şeklinde konuştu

 

KADIN PERSONELLER AĞIRLIKTA

 

Vatandaşla olan iletişimin daha sağlıklı yürümesi için ağırlıkta kadın personellerin olduğunu belirten Tolga “Personel seçimini yaparken elimizden geldiğince kadromuzu bayan personellerden oluşturmaya çalıştık. Bunu yaparken bayanların vatandaşlar ile kuracağı iletişimi göz önünde bulundurduk. Halkımızın bayan arkadaşlara daha anlayışlı yaklaşacağını ve bayan personellerimizin daha mütevazı bir şekilde işi yürüteceğini öngördük. Tabi ki de ekibimizin içinde yine de erkek arkadaşlarımız yer alıyor. Şu anda 47 bayan 33 erkek arkadaşımız ile bu işe başlayacağız. 6 tane şefimiz var. Bu şeflerimiz personellerimiz ile ilgilenip gerekli, düzeni sağlayacaklar.” Diye ekledi.

 

“ESNAFLARIMIZA ABONELİK BAŞLATACAĞIZ”

 

Caddeyi sürekli kullanacak olan esnaflara abonelik başlatacaklarını belirten Tolga “Vatandaşlarımız her türlü yoldan bize ulaşma imkânı bulacak. İrtibat telefonlarımız, Twitter hesaplarımız, Facebook hesaplarımız parkomat uygulaması devam ettiği sürece aktif olacak ve biz vatandaşlarımızdan gelen dilek ve temennileri bu yollardan öğrenebileceğiz. Vatandaşlarımız ile irtibatlı bir şekilde sistemi oturtup eksik yanlarını tamamlayacağız. Sistemimizi kusursuz bir şekilde devreye sokacağız. Bununla birlikte uygulamamızın başlayacağı caddeler üzerinde bulunan esnaflarımıza ve iş yeri sahiplerine, yetkililerine kolaylık sağlanması açısından abonelik başlatacağız. Bu vatandaşlarımız her gün parkomat sistemine vakit harcamadan işlerini yürütebilecekler. Uygulamamızın trafik sorununa etkili bir çözüm olacağı temennisiyle tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim