Goldman Sachs`a göre, OPEC`in bu ayki toplantısında petrol üretimini azaltma yönünde bir anlaşmaya varma ihtimali giderek daha fazla ihtimal dışı görünüyor. Anlaşmaya varılmaması durumunda ise petrol 40 dolara yakın seviyelere gerileyebilir.

Goldman Sachs Group Inc.'e göre OPEC'in bu ayki toplantısında petrol üretimini azaltma yönünde bir anlaşmaya varma ihtimali giderek daha fazla ihtimal dışı görünüyor ve bir anlaşmaya varılmaması durumunda fiyatların 40 dolara yakın seviyelere gerileyeceğini belirtti.BloombergHT'de yer alan habere göre aralarında Damien Courvalin'in de bulunduğu Goldman analistlerinin 31 Ekim'de kaleme aldığı bir raporda, “Üretim kotalarının uygulanması sürecinde gelişme kaydedilmemesi ve OPEC üreticileri arasında giderek artan uyumsuzluk, 30 Kasım'da anlaşmaya varılma ihtimalini azaltıyor” ifadesi yer aldı.


Raporda, bugüne kadar anlaşmaya varılmamasının petrol fiyatlarını sert bir şekilde aşağı çektiği belirtildi ve “Petrolde zayıflayan temel göstergeler, OPEC ortaya ikna edici bir anlaşma koyamazsa, bize göre petrol fiyatlarının 40 dolara yakın seviyelere gerileyecek” denildi.Goldman Sachs Group Inc.'e göre OPEC'in bu ayki toplantısında petrol üretimini azaltma yönünde bir anlaşmaya varma ihtimali giderek daha fazla ihtimal dışı görünüyor ve bir anlaşmaya varılmaması durumunda fiyatların 40 dolara yakın seviyelere gerileyeceğini belirtti.


BloombergHT'de yer alan habere göre aralarında Damien Courvalin'in de bulunduğu Goldman analistlerinin 31 Ekim'de kaleme aldığı bir raporda, “Üretim kotalarının uygulanması sürecinde gelişme kaydedilmemesi ve OPEC üreticileri arasında giderek artan uyumsuzluk, 30 Kasım'da anlaşmaya varılma ihtimalini azaltıyor” ifadesi yer aldı.
Raporda, bugüne kadar anlaşmaya varılmamasının petrol fiyatlarını sert bir şekilde aşağı çektiği belirtildi ve “Petrolde zayıflayan temel göstergeler, OPEC ortaya ikna edici bir anlaşma koyamazsa, bize göre petrol fiyatlarının 40 dolara yakın seviyelere gerileyecek” denildi.

 

 

MİLLİYET

Editör: TE Bilisim