Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneği Yönetimi basınla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar ve projeleri hakkında açıklama yaptı. Van’da ikinci bir Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneğinin olduğuna değinen Yücebaş, “Biz bugüne kadar bunu basına yansıtmak istemedik. Bu bir aile meselesi olması neticesinde pire için yorganı yaktıklarının farkında olmayan arkadaşlarımız. Yaramaz ve haylaz olan arkadaşlarımız olarak adlandırdık. Onların yaptıkları fevri hareketlerde olabilir.” Dedi.

 

Küresünniler Kültür ve Araştırma Derneği Yönetimi dernek binasında basınla bir araya gelerek, seçildikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar ve projelerine dair açıklamalarda bulundu. Yönetim adına açıklama yapan Dernek Başkanı Bilal Yücebaş, “20 Kasım 2016’da yapılan kongrede biz seçildik. Sonraki süreçte memlekette bir sivil toplum kuruluşunun olması gerektiği ve sivil toplum algısının da beklediğimiz düzeyde olmadığının kanaatindeydik. Bizler büyük işler yapmak için ve sivil toplum kuruluşlarına model olma gayesindeydik. Seçildiğimiz günden bu yana birçok faaliyette bulunduk. Biz Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneği olarak yelpazesi geniş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu yelpazenin içerisinde yardım faaliyetleri, farklı oluşumlar, sosyal etkinlikler ve akabinde birçok ailemizin mensuplarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılar mevcuttur.” İfadelerini

 

MADDE BAĞIMLILARINI UNUTMADILAR

Yaptıkları faaliyetleri anlatan Yücebaş, “Suriyelilere yönelik yardım kampanyamız oldu, Halep’e yol ver kampanyasında ciddi görevler üstlendik. İl genelinde 30 takımın katılmış olduğu geleneksel futbol turnuvamız oldu şuan final aşamasındayız. Ayrıca bölgesel bir futbol turnuvası da düzenledik. Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis’te süren bir futbol turnuvamız daha var. Finalini buğu yapacağız. Ayrıca alt yapısı tamamlanan bir bölgesel turnuvamız daha var. Ayrıca Van’da son zamanlarda artan madde bağımlılığıyla ilgili gençlerimizin sorunlarına eğildik. Bunu da deşifre etmemek adına ve aileleri zan altında bırakmamak adına bazı çalışmalar yaptık. Onların rehabilite aşamasında ve rehabilite aşamasına gelmeden önce sosyal etkinlikler akabinde de psikiyatristler ve psikologlarla uyumlu bir şekilde rehabilite olmaları için çalışmalarımız var.” Diye belirtti.

 

YÜCEBAŞ: FESTİVAL KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ

Yücebaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil toplum kuruluşumuz şuan Van’da ve bölgede çok aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu faaliyetleri de bölgenin dokusuna uygun bir şekilde fayda eksenli ayarlamasını hep birlikte yapıyoruz. Derneğimize olan ilgi her geçen gün artıyor. STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlar bizleri ziyaret ediyor bizde aynı şekilde kendilerine iadeyi ziyaretler sürdürüyoruz. Van’daki birçok değeri, güzelliği ön plana çıkaracak çalışmalarımız olacak. Ve Van’da hiç olmayan festival kültürünü canlandırmayı hedefliyoruz. İlk etapta Van’ın yerel yemekleri, kaybolan değerleri, yok olmak üzere olan geleneklerin sürdürülebilmesi için bir takım çalışmalarımız var.”

 

“ELİMİZDEN GELENİNİ YAPACAĞIZ”

Yücebaş, kadın kolları teşkilatlarını ve gençlik kolları teşkilatlarının kurulduğunu belirterek, “Gençlik kolları başkanlığımızda şuan aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonraki süreçte Van’daki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla, basınla ve halkın bütünüyle birlikte yapılacak işlerle inşallah bölge adına ilimizi bölgede ve ülke gündemine taşıyabilmek için elimizden gelenini yapacağız.” Diye konuştu.

 

YÜCEBAŞ: PİRE İÇİN YORGANI YAKTIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER

Van’da aynı şekilde ikinci bir Küresünniler Tarih, Kültür ve Araştırma Derneğinin olduğuna değinen Yücebaş, Küresünnilerin aynı çatı altında toplanması gerektiğine dikkat çekti. Yücebaş, “Biz bugüne kadar bunu basına yansıtmak istemedik. Bu bir aile meselesi olması neticesinde pire için yorganı yaktıklarının farkında olmayan arkadaşlarımız. Yaramaz ve haylaz olan arkadaşlarımız olarak adlandırdık. Onların yaptıkları fevri hareketlerde olabilir. Bizim derneğimiz 2008’den bu yana kurulmuş olan bir dernektir. Malumunuz son kongremizde de süren bayrak yarışını biz devraldık. Ondan sonra bazı arkadaşlarımızın fevri davranışlarıyla ortaya çıkmış bir olaydır. Halkımızın da genelinin kabul ettiği dernek burası. Hatta büyüklerimizin, muhtarlarımızın, encümenlerimizin ittifak ettiği yer burası. Bir kaçının farklı olması normaldir. Biz bu yanlışta dönülmesi için çok uğraştık ancak zihinsel altyapılarındaki farklılıklardan dolayı bu çözüme ulaşılmadı. Yapacak bir şey. İşimize bakacağız artık.” Şeklinde onuştu.

 

“HALK TARAFINDAN KABUL GÖRÜNMÜYORLAR”

Bu yapı faydalı bir yapı. Yaptığımız işler ortada. Çokta halk tarafından kabul görünmüyorlar. Makamlar geçicidir. Çözüm olmasa da bizim yaptığımız işler ortadadır. Çokta önemsenecek parça değiller. Doğru şeyler yapıldığı vakit hedefteki kişi siz olursunuz. Bu da yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Sonuçta ne olacak derseniz eriyecekler. Biz daha büyük işler yapmayı planlıyoruz. Pazar günü gençlik kollarımızla birlikte kan bağışında bulunmayı planlıyoruz. Yavaş yavaş daha büyük işlere imza atmayı planlıyoruz.” Dedi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim