PKK terörö örgütü Diyarbakır Lice'de Ak Partili Başkan yardımcısı öldürmesinin ardından bir saldırı haberi de Van'ın Özalp ilçesinden geldi.

 

Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden huzur ortamının yüzleri güldürdüğü bir süreçte ardı ardına gelen ölüm haberleri kahretti. Haftalardır devam eden küçük çaplı saldırılar, Gevaş’ta Ramazan ayında gerçekleştirilen saldırı ve en son Lice’de AK Partili siyasetçiye yönelik saldırının ardından Van’da ise PKK’nın hedefinde yine Özalp AK Parti teşkilatı vardı. Geçtiğimiz yıl Ak Partili ilçe teşkilat mensubu Aydın Muştu’nun öldürülmesi unutulmadan PKK önceki gece yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Yıllardır Ak Parti’de siyaset yapan, hem ilçesinde hem de kentte sevilen bir sima olan Aydın Ahi adı vatandaş Özalp’e bağlı Boğazkesen köyünde öldürüldü. İki PKK terör örgütü mensubunun evinden, çocuklarının gözünün önünde alarak dışarıda 6 el ateş ederek öldürdüğü Ahi’nin ölüm haberi evine ateş düşürdü. Gece yarısı gelen haber yürek burktu. Dün öğlen namazına müteakip cenazesi toprağa verilen Ahi’nin vefatı gün boyunca lanetlenirken taziyeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Soylu operasyonların devam edeceği ve bu davadan dönülmeyeceği mesajını verdi. AK Parti Van milletvekili Burhan Kayatürk ise dünyaya bu yaşananları görme çağrısı yaptı!

 

 

ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE ÇIKARILDI...

Van'ın Özalp İlçesi Boğazkesen Mahallesi eski muhtarı ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olay, akşam saatlerinde mahallesindeki evinde meydana geldi. PKK mensubu 2 kişi akşam saatlerine Ak Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin evine geldi. Ahi'yi dışarı çıkaran teröristler, mahalle dışında 6 el ateş açarak kaçtılar. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ahi, kurtarılamayıp hayatını kaybetti. Cenazesi Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahi, ardından Van'a getirildi. Otopsi işlemleri başlatılan Ahi'nin haberini alan Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve partililer hastaneye gitti.

 

VAN VALİLİĞİ'NDEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Gece saatlerinde PKK tarafından öldürülen AK Partili ilçe başkan yardımcısı Aydın Ahi'ye yönelik saldırı ile ilgili Valilikten açıklama geldi. Van Valiliği, gece saatlerinde meydana gelen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz Özalp ilçesi Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, 01.07.2017 günü saat 21.30 sıralarında, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

 

 

SOĞANDA: NASIL KIYDINIZ BU CANA?

Ankara'da bulunan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Twitter hesabından, “Nasıl kıydınız bu cana? Özalp ilçe başkan yardımcımız Aydın Ahi terör örgütü PKK tarafından evinde çocuklarının gözü önünde şehit edildi. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyor. Terörü lanetliyorum. Allah ailesine sabırlar versin mekânın cennet olsun şehidim.” İfadelerine yer verdi.

 

“PKK’LILAR TARAFINDAN ALÇAKÇA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR”

Daha sonra yaşanan saldırıyla ilgili konuşan Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda şu ifadelere yer verdi: "Kendisi benim akrabamdı. Dava arkadaşımızdı. 7 Haziran seçimlerinde beridir sürekli tehdit ediliyordu. PKK bunu iyi bilsin. Ne olursa olsun bizler davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Dünyanın en doğal hakkı olan demokratik siyaset hakkımızı kullanacağız. Gücümüzün yettiği kadar sahada olacağız. Vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağız. Aydın Ahi alçakça evinden çıkartılıp evinin önünde PKK'lılar tarafından öldürülmüştür."

 

 

KAYATÜRK: DÜNYA BİZİ GÖRMELİ

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Aydın Ahi’nin öldürülmesi ile ilgili, “Bütün dünya bizim burada yaşadıklarımızı görmelidir.” Dedi. Ak Parti Van ili Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi, PKK örgüt mensuplarınca evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ahi gece saatlerinden hayatını kaybetti. Yaşanan saldırıyla ilgili bir televizyon programına telefonla bağlanan Ak Parti, Van Milletvekili burhan Kayatürk, tüm dünyanın bölgeyi görmesi gerektiğini söyledi.

 

“KENDİLERİNDEN OLMAYANLARA...”

Kayatürk yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün dünya bizim burada yaşadıklarımızı görmelidir. Açık ve net bir şekilde kendilerinden olmayan insanlara ölümü reva gören bir yapı var burada. Böyle bir örgüt var. Bunlar gerçek anlamada bölge de tükendiler. Devlet burada kamu düzenini korumakla üzerine düşeni yapıyor. Ancak bundan çok daha büyüğünü halkın kendisi yapıyor.”

 

 

KAYATÜRK: AĞABEYİMİZİ ŞEHİT ETTİLER

Örgütüne bölgede gün geçtikçe eridiğini söyleyen Kayatürk, “Burada HDP’nin PKK ile beraber siyaset yapan bu yapının gün geçtikçe bölgede eridiğini görüyoruz. Dolayısıyla Kürtleri öldüren bir yapının Kürtlerden hayır görmeyeceğini anlaması lazım. Maalesef referandumdan bir gün önce bizim Muradiye Teşkilat Yardımcımız Adnan Vanlıyı şehit ettiler. 1 yıl önce Özalp’te Aydın Muştu kardeşimizi şehit ettiler. Bugünde çocuklarının gözü önünde, değerli bir siyasetçi ağabeyimiz olan Aydın Ahi’yi şehit ettiler.”

 

STK VE SİYASİLERDEN TEPKİ

Van’daki sivil toplum kuruluşları da teröristler tarafından öldürülen Aydın Ahi mesajlar yayınladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva sosyal medya hesabı üzerinden, “Siyasi parti yöneticilerine dönük saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.” Dedi. Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt ise şu mesajı yayımladı: “Sadece siyaset yaptıkları için ve her ne suretle olursa olsun insan yaşamına kastetmek vahşettir. Özalp ve Lise katliamlarını kınıyorum.” Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan’da saldırıyı kınayarak, “Özalp’te PKK’lılarca şehit edilen Aydın Ahi’ye Allah’tan rahmet. Yakınlarına, Ak Parti teşkilatına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Van'ın Özalp İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından evinden kaçırılıp öldürülen Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin katillerinin yakalanması için başlatılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyette sorgusu devam ediyor.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim