ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Son dönemlerde kent güvenliğini, huzur ve refahı sağlama adına önemli işler başaran Van Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri sosyal projelerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Asli görevleri ile birlikte toplum ile kaynaşma adına da önemli farkındalık çalışmaları yapan polisler son olarak da Vanlı çocuklar ile bir araya geldi. Polislerin güvenlik güçlerini tanıması, kaynaşması adına önemli bir projede bir araya gelen polisler kentin kırsal kesiminden çocukları bir gün boyunca Van’da misafir etti. Evlerinden alınarak gün boyunca Van’ın en güzel yerlerinde polislerle gün geçiren, eğlenen polisler hem yaşadıkları kenti hem de polisi yakından tanıma fırsatı buldu.

Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri çocuklara bayrağı ve devleti sevdirmek için güzel bir çalışmaya imza attı. Çalışma kapsamında yaz mevsimi boyunca ücra köylerde daha önce şehir merkezini görmeyen çocuklar seçti. Sabahın erken saatlerinde yola koyulan polis ekipleri, köylere giderek araçlarla çocukları şehir merkezine getirdi. Polisler ile gün boyunca gezen ve eğlenen çocuklar unutulmayacakları bir gün ile hem yaşadıkları kent hem de polisler ile güçlü bir gönül bağı kurma fırsatı yakaladı.

SABAHIN ERKEN SAATİNDE YOLA ÇIKTILAR

İlk olarak Van Gölü kıyısındaki polis kampında kahvaltı yapan çocuklar burada eğlenip denizin tadını çıkardı. Daha sonra Van YYÜ’de bulunan Van Kedi Evini gezen çocuklar doya sıya eğlendi. Çocukların ve polis ekiplerinin son uğrak noktaları Van Kalesi oldu. Burada çocuklarla birlikte top oynayan polisler, çocukluklarına dönüp doya sıya eğlendi. Günün sonunda ise geziye gelen çocuklar polislere sarılıp tekrar gelmek istediklerini söyledi.

ARTIK TAŞ ATAMAYAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRİLİYOR

Polis-öğrenci kaynaşmasının sağlanması ve özellikle çocukların polisle ilgili bakış açılarının değişmesinin amaçlandığı kaydedildi. Suçların işlenmesine neden olan sosyal zemini ortadan kaldırmak isteyen polis ekipleri, çocukların yaşanan topluma uyum göstermelerine destek olmak ve ileriki yaşantılarında başarılı, ailesine ve çevresine saygılı iyi insanlar olarak yetişmelerine destek olmak amacıyla Van merkez ve ilçe mahallelerinden ilk- ortaokul yaş grubu öğrencilere il merkezinde 2019 yılında sosyal ve kültürel gezileri planlıyor.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Geziler Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli personellerin refakatinde ve Lojistik Şube Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek araç ve şoförlerle gerçekleştiriliyor. Sosyal ve kültürel etkinlik için Van YYÜ Rektörlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışma yapılıyor.

Editör: TE Bilisim