ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Polis Eşleri Derneği Van Şubesi, üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler için kermes düzenledi.

Kent Meydanında düzenlenen kermese Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve eşi Reyhan Karabağ, İl Müftüsü Ömer Keskin, bazı STK başkanları, polis eşleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Ömer Keskin'in dua okumasının ardından açılış kurdelesini kesen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Bu kermeste görev alan, kermese katkı sunan herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

“BU ORGANİZASYONLAR SIK SIK YAPILSIN”

Pasta kesimi ve stantların gezilmesinin ardından konuşan Vali Bilmez’in eşi Meral Bilmez ise kermeslerin gönül ehli insanların bir araya gelerek oluşturduğu bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Kermesler, bu yüzden de son derece büyük ve önemli bir anlam ifade etmektedir. Dileğim bu tür organizasyonların daha sık ve daha büyük çaplı yapılmış olmasıdır. Çünkü bizler için büyük fedakarlıklar yapmış olan kardeşlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak, hepimizin boynunun borcudur. Bu yüzden ben bu organizasyonu yapan arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“AMACIMIZ EMNİYET TEŞKİLATININ EŞLERİ ARASINDA BİRLİK VE BERBERLİĞİ SAĞLAMAK”

İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi ve aynı zamanda Polis Eşleri Derneği Van Şube Başkanı Reyhan Karabağ da, 9 Ocak 1987 yılında Ankara’da kurulan derneklerinin kuruluş amacının; emniyet teşkilatının eşleri arasında birlik ve berberliği sağlamak, şehitlerin çocuklarına destek olmak ve kamu yararı gözetilen yardım kuruluşlarına destek olmak olduğunu söyledi. Kısa sürede hazırlanan kermese Van ve ilçelerdeki polis eşlerinin katkı sunduğunu dile getiren Karabağ, “Ben bu anlamda emeği geçen emniyet teşkilatına ve özellikle onların çok hamarat başarılı fedakar eşlerine teşekkür ediyorum. İnşallah gelirimiz de üniversitede okuyan öğrencilerimize destek olarak gidecek.” İfadelerini kullandı.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

Kermesin iki gün boyunca açık olacağını da sözlerine ekleyen Karabağ, “İki gün boyunca açık olan kermesimizde yiyecek ağırlıklı olarak el emeği olan lif, patik, pano, ebru sanatı ve kırtasiye malzemesi bulunuyor. İnşallah iyi bir gelir getirir diye düşünüyoruz. Her şey çocuklarımız için. Çünkü geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimiz ve çocuklarımızdır. O yüzden onlar için varız ve onlar için çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim