Orhan AŞAN - Şehrivan


Van'da, çalıştırılma süresi sona eren ve tekrar işe alınma talebiyle Ankara'ya yürümek isteyen gruba, polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Yapılan müdahale sonrası Dernek Başkanı Ethem Altın ve 1 işçi gözaltına alınırken, çok sayıda işçi sıkılan gazlardan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde çeşitli kurumlarda işe alınan 7 bin 286 işçinin görevine, yaklaşık 3 ay önce son verildi. Yeniden işe alınmaları talebiyle Cumhuriyet Caddesi'ndeki Feqiye Teyran Parkı'nda eylem yapan işçiler, dün de İpekyolu üzerinde toplanarak, Ankara'ya yürüyeceklerini belirtti.

VAN GÖLÜ’NE ATLAMAK İSTEDİ

İpekyolu üzerinde aralarında Mazlum-Der, İHD ve sendikaların bulunduğu grup basın açıklaması yaparak, tek amaçlarının ekmek davası olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen ve Edremit ilçe girişindeki polis kampı önüne kadar ilerleyen gruba, çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri izin vermedi. Yürüyüşün izinsiz olduğunu ve toplu yürüyüş için gerekli izinlerin alınmadığını belirten polis, ekiplerinin yürüyüşe son verilmesini istemesini istedi. Bunun üzerine tepki gösteren Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, Van Gölü’ne atlamak istedi. Altın işçilerin ve polislerin yardımıyla sakinleştirildi.

2 GÖZALTI 15 YARALI

İşçiler yürümekte ısrar ederek polise direndi. Bunun üzerine polis ekipleri, grubu basınçlı su ve gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda STK temsilcileri ve işçiler gaz sıkılırken, birçok kişi sıkılan gazdan dolayı baygınlık geçirdi. Çıkan olaylarda, gözaltına alınmak istenen Van Yararına Çalışma Derneği Başkanı Ethem Altın, bindirildiği aracın camını kırarak tekrar araçtan indi. Polisin müdahalesiyle tekrar gözaltına alınan Altın başka bir araç ile Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olaylarda 15 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, 2 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim