Van'da okula gitmek için  münibüs durağında servis beklerken, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi  Piroze Kont' Van polisinin titiz çalışması sonucu kurtarıldı. Kont'u kaçıranlar ve yardım yataklık yapan 8 kişi, Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı  Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.



Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültebi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan ve ailesi ile birlikte Van'da yaşayan Piroze Kont, 2 gün önce  okula gitmek üzere merkez İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan evinden çıkarak minibüs durağına geldi. 



2 kişi tarafından zorla kaçırılmıştı



Kont, üniversiteye gitmek için durukta minibüs beklerken, yanına yaklaşan ve içinde iki kişinin bulunduğu otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Durakta bekleyenlerin haber vermesi üzerine yakınları olay yerine gelirken, çevrede yapılan tüm aramalara rağmen Piroze Kont'un izine ulaşılamamıştı. Aile olayı polise bildirdi. 



15 kişilik ekip kuruldu



Ailenin şikayeti üzerine harekete geçen Van Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları saha çalışması sonucunda, Kont'un kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulanan İpekyolu ilçesine bağlı Beyuşağı mahallesi'nde olduğu belirlendi. Piroze Kont'u kaçıran ve onlara yardım yataklık yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyona Asayiş Şube Müdürlüğünden uzman 15 kişilik ekip katıldı. Operasyonda Piroze'yi kaçıran ve bu şahıslara yardım yataklık yapan 8 kişi polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. 



8 kişi gözaltına alındı



Gözaltına alınan 8 kişi, ifadeleri alınmak üzere  akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilirken, polisten kızının bulunduğu haberiini alan  baba Bahattin Kont ve yakınları, Asayiş Şube Müdürlüğü önüne geldi.



Baba Kont, kızını bulan polis ekiplerine teşekkür ederken, çok mutlu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim