Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te törenlerle kutlandı.

 

Van Valiliği önünde düzenlenen tören, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Karaaslan, makamında tebrikleri kabul etti.

 

HAKKÂRİ

Hakkari'de valilik önünde düzenlenen tören, Emniyet Müdür Vekili Ümit Bitirik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kent dışında olan Emniyet Müdürü Resul Holoğlu'nun kutlama mesajının okunmasının ardından Emniyet Müdür Vekili Bitirik makamında tebrikleri kabul etti.

 

MUŞ

Muş'ta ise valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okundu. Vali Vedat Büyükersoy, burada yaptığı konuşmada, polis teşkilatının kendini yenileyerek daha güçlü ve toplumuyla barışık hale geldiğini söyledi. Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Büyükersoy, "Türkiye'de son dönemde çıkan kanunlar özellikle İç Güvenlik Kanunu, devleti korumak için değil bireyi ve toplumu korumak kollamak ve huzuru sağlamak için çıkarılmıştır" dedi.

Ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

BİTLİS

Bitlis'te, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından makamında tebrikleri kabul eden Kaya, hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Etkinliklere, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Halil Şen, vali Yardımcısı Kamil Güzel ile çok sayıda davetli katıldı. 

Editör: TE Bilisim