Konya’nın Ereğli ilçesinde bir polis memuruna ait özel otomobilin alt kısmına yerleştirilen düzeneğin C4 tipi patlayıcı madde olduğu tespit edildi. Düzenek bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi.

 

Olay, Gülbahçe Mahallesi Şehit Selam Ceylan Sokak’ta meydana geldi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru F. D.’ye ait 31 PA 862 plakalı otomobilin altına bombalı düzenek yerleştirildi. Sabah saatlerinde çevrede bulunan vatandaşlar tarafından araç altına yerleştirilmiş düzenek fark edilerek polise bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak Konya’dan Bomba İmha Uzmanı çağrıldı.


 

 

Ayrıca etrafta bulunan apartmanlarda oturan vatandaşlar da tahliye edildi. Bomba imha uzmanı, özel koruyucu kıyafetini giyip otomobilin sol ön kapısının altında bulunan cismi incelediğinde, cismin plastik bir patlayıcı olduğunu saptadı. Gerekli çalışmalar yapılarak önce otomobilin altına yerleştirilen düzenek bulunduğu yerden çıkartıldı, daha sonra fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Bombanın C4 tipi patlayıcı olduğu öğrenilirken olay yerinde incelemeler devam ediyor. Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, bombanın kim ya da kimler tarafından koyulduğunu araştırıyor.

Sokakta bulunan bir esnaf, “Sabahleyin dükkanımı açtım. Temizlik yapıyordum. Bir arkadaşım geldi yanıma. Bu aracın altında bir şey var dedi. Ben de baktım aracın altında metal bir şey var mıknatıs ile yerleştirilmiş. O bomba olabilir dedim. Aracın sahibi de polis olduğu için 155 aradım ve polise bilgi verdim” dedi.

Editör: TE Bilisim