Yasa dışı dinlemeye yönelik, Van merkezli 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerden 12'si tutuklanma talebiyle 6'sı ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Polislerden 1'inin de sağlık nedenlerinden dolayı Manisa'da savcılığa ifade verdiği belirtildi.

 

Van Adliye'sinde polislerin ifadeleri alınırken dışarıda ise polislere destek vermek amacıyla kalabalık toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı adliye sarayı önünde toplanan ailelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Kuran-ı kerim okuyup dualar ederek "Suçlulara yat, kat vatan evlatlarını içeri at", "IŞİD dışarıda mazlumlar içerde" afişleri taşıdı.

 

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Av. Memet Reşat Bozkurt yaptı. Yaşananların hukuksuzluk olduğunu belirten Av. Bozkurt, "25 Nisan sabahı 18 vatan evladı polisimiz meslektaşları tarafından kaçma şüphesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Müvekkillerim sanki bir terörist gibi terörle mücadele şubesi nezaretinde tutuldular. Ve komik bir şey de var; savcı müvekkillerimize uzlaşmak isteyip istemediklerini sordu. Hem örgüt kurmakla itham ediyorsunuz, hem de uzlaşmak istiyor musunuz, istemiyor musunuz diye soruyor. Buda savcının aslında dosyadan ne kadar alakasız olduğunu gösteriyor. Bu sipariş, adrese teslim bir operasyondur. Yani şimdi arkamızda olan adalet sarayında adalet dağıtılmıyor. Savcı ve hakimler ne yazık ki postacılık yapıyor. Başka yerlerden gelen kararları savcılar biz tebliğ ediyorlar. Bu kararlar savcıların kararı değil. Müvekkillerimiz daha gözaltına alınmadan kimlerin gözaltına alınacağı, kimlerin tutuklamaya sevk edileceği bellidir. Burada bir tiyatro var bizde izliyoruz" dedi.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim