Van’da liseden güvenlik kamerası görüntülerini almaya giden polis ile öğrenciler arasında olaylar çıktı. Olaylarda polis öğrencilere sert müdahalede bulunurken, 3 öğrenci yaralandı. Polis okula gaz bombası atarken o sırada derste bulunan birçok öğrenci de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

 

Olay dün öğle saatlerinde İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'ndeki Vangölü Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nde meydana geldi. Pazar günü yapılan YGS'de okulda görevli polis araçlarının taşlandığı güvenlik kamerası görüntülerini almak için okula giden polis ve öğrenciler arasında gerginlik oldu.

 

SINIFLARA KADAR GAZ ATILDI

Öğrenciler, zırhlı araçtan kendilerine küfredildiğini öne sürerek, polisle tartışmaya başladı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine polis öğrencilere sert müdahalede bulundu. Gaz bombasıyla müdahale eden polise öğrencilerde taşla karşılık verdi. Bunun üzerine bölgeye TOMA sevk edildi. Öğrencilerin taş attığı zırhlı araçlardan basınçlı su içerisinde gaz sıkılırken, polislerde gaz bombasıyla okuldaki öğrencilere müdahale etti. Olaylarda 3 öğrenci yaralandı, birçok öğrenci de gazdan etkilenerek ambulansla hastaneye götürüldü.

 

OKULA GAZ BOMBASI ATILDI

Savaş alanına dönen okulda veliler korku içerisinde öğrencilerini almaya gelirken, polisin attığı gazdan onlarda nasibini aldı. Polisin sert müdahalesine tepki gösteren veliler Kaymakam ve Van Valisine ulaşmaya çalıştı. Veliler ve öğretmenlerin de araya girmesiyle yatışan gerginlik polisin okulun içerisine gaz atmasıyla yeniden tırmandı. Bir süre polis ile öğrenciler arasından devam eden gerginlik okulun boşaltılmasıyla olaylar son buldu.


ŞEHRİVAN HABER – ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim