Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan PTT'ye 5 bin personel alınması için çalışmalara bu ay başlanacağı müjdesini verdi.


PTT'nin bünyesine kattığı 2 bin 539 araç törenle teslim edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT'ye 5 bin personel alınması için çalışmalara bu ay başlanacağı müjdesini verdi.

 

BEŞ BİN KİŞİ ALINACAK

 

PTT A.Ş.'nin Türkiye'ye yayılan hizmetlerinde kullanılmak üzere çeşitli marka ve büyüklükte 2 bin 539 araç alındı. Anadolum Destek ve Lojistik Hizmetleri A.Ş. tarafından satın alınarak 3 yıl süre ile PTT'ye tahsis edilen araçların teslim töreni TOFAŞ Fabrikası'nda gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu ve davetlilerin katıldığı törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu ay PTT'ye 5 bin kişinin alımı ile ilgili çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

 

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de yaptığı konuşmada, 2 bin 539 aracın hizmete gireceğini dile getirerek, "Biz bunların daha ileriye taşınarak Türkiye'deki üretim yapan firmalarımız ile birlikte kendi özel hizmet araçlarımızı üretmenin de AR-GE çalışmasını da başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmaların yanında dünya ile rekabet edebilmek için modern ulaşım sistemlerinin tamamında hizmetlerimizi daha ileriye taşımayı hedefliyoruz" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE

 

Bakan Ahmet Arslan, Türkiye'nin her ilçesinde, beldesinde PTT şubelerinin olduğuna dikkat çekerek, "Acentelerimiz ile birlikte ülke çapında 4 bin 870 PTT iş yerimiz var. 2 bin 735 PTT matik mevcut. 42 bin çalışma arkadaşlarımız ile birlikte posta, lojistik hizmet veriyoruz ve dünyanın yeni trendi e - ticarette hizmet veriyoruz. Bankacılık alanında hizmetlerimiz var. Bu hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına kesintisiz götürüyoruz. Banka olmayan yaklaşık bin 800 noktada bankacılık hizmetini PTT aracılığıyla yapıyoruz. Vatandaşımızın gerek kamu gerekse özel sektörle olan işlemlerini online olarak gerçekleştiren bir PTT haline geldik. Bu da bizim memnuniyetimizdir. Önümüzdeki ay 5 bin kişinin daha PTT ailesine katılması, ülkemize hizmet etmesi adına istihdam sürecini başlatacağız. 5 bin aileye daha aş, iş, ekmek demek olacak. İşte PTT bunu yaparken büyümeye devam edecek" diye konuştu.

 

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdesi ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT'nin 5 bin memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre alımların büyük bir bölümü gişe görevlisi, büro görevlisi, dağıtıcı pozisyonları için yapılacaktır. Eğer ihtiyaç varsa yine avukat, teknisyen, hizmetli, şoför, mühendis, bekçi, güvenlik görevlisi vb. gibi pozisyonlar içinde atamalar yapılabilir.

 

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

 

Yeni alım ile ilgili şartlar henüz açıklanmadı. Son yapılan alımda istenilen şartları aşağıda bulabilirsiniz.

 

 GENEL ŞARTLAR

 

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

 

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

 

ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

 

a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için;

1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

 

2018 PTT MEMUR MAAŞI NE KADAR?

 

2018 ile birlikte birçok kuruma olduğu gibi Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı, gişe memuru ve büro memuru maaşlarına da zam yapıldı. Yeni zamlarla birlikte PTT, çalışanlarına ortalama 3 bin TL maaş vermektedir.

 

PTT MESAİ SAATLERİ NELERDİR?

 

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bünyesinde görev yapan dağıtıcı personellerin yaya, motosiklet ya da araç ile şehir içinde posta, kurye dağıtımı gerçekleştirmekte olup genel olarak mesai saatleri 08.30'dan başlayarak 17.30, 18.30'a kadar değişmektedir.

Editör: TE Bilisim