Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ve beraberindeki heyeti kabul etti. McGurk, Erbil'de PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile de bir görüşme yaptı.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, ABD Özel Kuvvetler Komutanı James Terry ve ABD'nin Irak'taki Özel Kuvvetler Komutanı Tony Thomas'ın da hazır bulunduğu toplantı, Barzani'nin Erbil'deki resmi konutunda gerçekleşti.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, Suriye ve Irak'ta terörle mücadele, savaş cephelerinin durumu, Musul'u kurtarma operasyonu hazırlıkları ile terör örgütü DAEŞ'e karşı Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin birlikte hareket etme planları ele alındı. 

Açıklamada, koalisyon güçlerinin terörist mevzilerine yönelik hava saldırılarında şu ana kadar hiçbir sivilin ölmediği konusunda Barzani ve McGurk'un aynı görüşte olduğu kaydedildi. McGurk'un görüşmede, terörle mücadelede ABD'nin, Peşmergeye yönelik yardımlarını sürdüreceğini kaydettiği bildirildi.

 

PYD EŞ BAŞKANI İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Brett McGurk görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve PYD Başkanı (Salih Müslim) ile terörle mücadeleyi ele alan önemli bir toplantı yaptık" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Erbil'de temaslarda bulunan Suriye Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Mesut Barzani ile bir araya geldi. Barzani ve Müslim'in DAEŞ ile mücadeleyi ele aldıkları öğrenildi. 

Müslim ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Editör: TE Bilisim