Orhan AŞAN - Şehrivan


 

Almanya'dan yola çıkan Allgeau-Orient Rallisi'nin sporcularının bir durağı da Van oldu. Dünyanın 20'ye yakın farklı ülkesinden 600 kişinin 380 araçla katıldığı Dostluk ve Barış rallisi, Türkiye'nin çeşitli illerinin ziyaret edilmesinden sonra İsrail ve Filistin'in ardından Ürdün'de sona erecek. Van'a gelen sporcular Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu öncesinde konuşma yapan sporculardan din adamı Stephan Zilker, yaşanan facia için hep beraber bir araya gelip saygı duruşunda bulunmak istediklerini belirterek, “Onların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Umarız içerdekiler kurtulurlar. Onların acısını yaşıyoruz. Şuanda yoldayız ama duyduklarımızdan çok büyük üzüntü duyuyoruz. Ölenler ve aileler içinde saygı duruşunda bulunuyoruz” diye konuştu.

GELDİKLERİ ARABALARI BAĞIŞLAYACAKLAR

Yapılan konuşmanın ardından 600 kişi Van kalesi önünde saygı duruşunda bulundu. Allgeau-Orient Ralli Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Nadir Serin ise Van'ın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Almanya'da Van için kampanya başlattıklarını söyledi.

AMAÇ DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRMEK

Kendileriyle birlikte çeşitli hediyeler getirdiklerini belirten Serin, Soma'da yaşanan kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Yarışmacılarda sürekli bize soruyorlar. Bugün onlar için saygı duruşunda bulunmayı kararlaştırdık. Buradan Diyarbakır ve Osmaniye üzerinden gemiyle İsrail'e Filistin ve Ürdün'de noktalayacağız. Her yıl arabalarımızı bir hayır kurumuna bağışlıyoruz. Bu sene Ürdün'de kraliyetin yardım vakfına bağışlıyoruz. Onlar bu yardımı ülkelerindeki yardıma muhtaç, kişilere ve kurumlara veriyor. Amacımız dostluğu, barışı, kaynaştırarak gittiğimiz ülkelere götürmek. Türkiye'de de şuanda dostluk ve barış rüzgarı esiyor.” Van'a gelen 600 kişilik sporcu grubu geceyi Van Kalesi önündeki boş arazide araçlarında ve kendi kurdukları çadırlarda geçirdi.

Editör: TE Bilisim