Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, ekmeğin Ramazan ayında geçen yıl ki fiyatlardan satılacağını söyledi. 


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Osman Tuncil, esnaflarının fedakar olduğunu belirtti. Türkiye genelinde ekmeğin 1 kilogramının 6 TL’ye satıldığını ifade ederek, Van’da ise bu 1 kilogramın 4,5 TL ettiğini vurguladı. Yıllardır Türkiye’nin en ucuz ekmeğini Vanlı fırıncıların sattığını ve bu konuda hiçbir şikayette bulunmadıklarını ifade eden Tuncil, “Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz olağan toplantımızda, Ramazan ayının gelişi sebebi ile pide fiyatlarını masaya yatırdık. Bu yılda yine fırıncı esnafımız istedikleri zam karşısında fedakarlık yaptılar. Her yıl olduğu gibi fırıncı esnafımız bu yılda düzenli bir şekilde ekmeklerini hijyenik ortamlarda müşterilere sunuyor. İlimizde 400 gram Ramazan pidesi 1.80 kuruş. Tekli pidelere baktığınız vakit 90 kuruş olarak satılacaktır. Bu yıl yine esnafımız halkımızı düşünerek fedakarlıklarını sürdürüyor. Bu yüzden tüm fırıncı esnafımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.



“RAMAZAN AYINDA DENETİMLER BEKLEMEKTEYİZ”

Ramazan ayında fırıncı esnafının kazançtan çok hayır işlemek için büyük uğraş verdiğini de hatırlatan Tuncil, “Hiçbir ilin fırıncı esnafı Van’daki kadar hoşgörülü değildir. Her geçen gün kendini yenileyen, halkın sağlığını ön planda tutarak titizlik içerisinde çalışan fırıncı esnafımız her zaman ne yapılması gerektiğini biliyor, ona göre hareket ediyor. Esnafımız, Ramazan ayında bile kapısına gelen yüzlerce fakir insanımıza bedava ekmek dağıtıyor. Ben hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca Ramazan ayı boyunca merdiven altlarında açık alanlarda satılan ekmeklere ve ürünlere de başta belediye olmak üzere yetkili kurumların denetimlerini yapmalarını bekliyoruz. Bu denetimler halkımızın sağlığı için büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim