Koronavirüs salgını çerçevesinde Ramazan Bayramı ile ilgili kabine toplantıda bazı tedbirler gündeme geldi. Bayram süresince seyahat kısıtlamalarının devam etmesi, bayram namazının camilerde kılınmaması ve bayramın birinci günü 31 şehirde sokağa çıkma yasağının olması düşüncesinin ağırlık kazandığı belirtiliyor.


Pazartesi günü gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın "Türkiye için tünelin ucundaki ışık göründü" sözleriyle açıkladığı normalleşme planları değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda 16 bakanlığın yürüttüğü çalışmalarda sunumlar video konferansla toplanan kabinede gerçekleştirildi. Bakanlıkların ayrı olarak hazırladığı normalleşme planı, 100 günlük icraat programına benzer olarak ülke geneline, sektörlerde ve illerde yol haritasını içerecek.

Erdoğan'ın açıklayacağı planın uygulama aşamaları takvime bağlanacak. Bu dönemde ilk öncelik ekonomiye, ticarete, turizme ve gıdaya verilecek.

'Bayramın son iki günü belli değil'

Ramazan Bayramı sonrasında hayata geçirilmeye başlanacak planın ilk aşamasındaki uyum oranlarına ve vakaların seyrine bakılarak normalleşme adımları takvimin ikinci aşamasında artacak. Hedefe ulaşılamaması halinde takvim ve hedefler güncellenecek.

Bu duruma göre bayram süresince seyahat kısıtlamalarının devam etmesi, bayram namazının camilerde kılınmaması ve pazar gününe denk gelen Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 24 Mayıs günü 31 şehirde sokağa çıkma yasağının devam etme düşüncesinin ağırlık kazandığı belirtiliyor. Bayramın son iki günkü yasağın sürüp sürmemesi de tartışılıyor.

Editör: TE Bilisim