Van'da her yıl artan araç sayısına karşın yolların yetersizliği ve düzensiz parklar nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığı, Ramazan ayında akşam saatlerinde daha da artıyor. 


Van'ın en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi başta olmak üzere birçok cadde ve kavşağın dar oluşu ve araç sayısının fazlalığı trafik sıkışıklığına neden oluyor. İftara doğru evlerine yetişmek için koşuşturan binlerce vatandaş, toplu taşıma araçlarında yer bulmaya çalışırken, özel araçlarını tercih edenlerse yoğun trafikte ilerlemeye çalışıyor. Gün boyunca sakin olan caddelerde akşam saatlerinde büyük yoğunluk yaşanıyor. İftara yetişmek için hız yapan sürücüler tehlike oluştururken, birçok vatandaş ise felce uğrayan trafik yüzünden iftara yetişemiyor. Özellikle minibüs duraklarında araçlara binmek isteyen vatandaşların çokluğu yoğunluğa sebep olurken, dar olan caddelerde ile bazı sürücülerin araçlarını düzensiz park etmeleri trafiği aksatıyor.


TRAFİK YOĞUNLUĞUNA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR

Van trafiğinin bu yoğunluğu kaldırmadığını bir an önce alternatif yollarla trafik sorununa çare bulunmasını isteyen sürücüler, “Her gün bu çileyi çekiyoruz. 5-10 dakikada gidilecek yolu yarım saatte ancak gidebiliyoruz. Van trafiğinin İstanbul trafiğinden bir farkı kalmadı. U dönüşü, sola dönme yasağı ile bu sorun çözülmez. Ramazan ayının gelmesiyle özellikle iftar saatine yakın trafikteki yoğunluk iyice artmaya başladı. Van trafiği artık bu yoğunluğu kaldırmakta zorlanıyor. Yetkililerin bu trafik yoğunluğuna bir an önce ve acil bir çözüm bulmalılar” diye tepkilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilisim