Memur-Sen’e bağlı Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, Ramazan ayında düzenlenen eğlence programlarının İslami kurallar içerisinde ve ibadetlere mani olmayacak şekilde tertiplenmesi gerektiğini söyledi.

 

Açıklamalarda bulunan Arvas, Ramazan ayında kimi parti, belediye ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen eğlence programlarının Ramazanın ruhuna aykırı olduğunu vurgulayarak, “Ramazan eğlenceleri adı altında özellikle gençlerin camide olması gerektiği saatlerde maalesef kimi parti, belediye ve sivil toplum kuruluşları tarafından eğlence programları düzenlenmektedir. Mübarek Ramazan ayının ismi kullanılarak yapılan bu tarz eğlencelerin kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bunu düzenleyenler de iyi niyet taşımamaktadır” dedi.

 

“RAMAZAN EĞLENCELERİ İSLAMİ ÇERÇEVEDE YAPILABİLİR”

Geleneklerimizde Ramazan gecelerinde Hacivat ile Karagöz gibi kimi eğlence programlarının düzenlendiğini ifade eden Arvas, “Ramazanın eğlencesi ibadete engel olmayacak şekilde İslami kurallar içerisinde yapılabilir. Hatta genlerimizi bilgilendirecek farklı eğlence programları yapılırsa bu faydalı olacaktır. Kaldı ki geçmişte Hacivat ile karagöz oyunları teravihlerden sonra yapılıyordu. Hatta kimi illerimizde şimdi de gruplar halinde oturup hoş zaman geçirme adına bu tarz programlar yapılmaktaydı. Örfümüzde, ananemizde olan da budur” dedi. 

Editör: TE Bilisim