Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kadim Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Rasim Aslan, zaferin ayrıca şehitler günü olarak kabul edildiğini söyledi.

 

Aslan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kutlu zaferin mimarı olan şanlı ecdadın ve vatan toprağına kanını canını feda eden aziz şehitlerin manevi hatıralarını yaşatmak, canları pahasına savundukları aziz vatanı korumak ve daha mamur kılmanın herkesin ortak gayesi olması gerekiyor.” Dedi.

 

Aslan, “Bugün 103. Yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale deniz zaferi, necip milletimizin bağımsızlık ve egemenlik ruhunun ibret verici kahramanlık destanıdır. Cennet yurdumuzun her türlü tehlikeden korunması ve nazlı bayrağımızın yurt semalarında özgürce dalgalanması için omuz omuza, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Alevisiyle, Arabıyla, Çerkeziyle birlik beraberlik içerisinde verilen mücadeleden ders çıkarmalı ve bu şuuru gelecek nesillere miras bırakmalıyız. Bu vesileyle, aziz milletimize bu şan ve şeref destanını armağan eden tüm gazi ve şehitlerimiz olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyorum. Tüm şehitlerimize cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” Dedi.

 

Editör: TE Bilisim