Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında Anayasa değişikliği için 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak referandum ile ilgili güvenlik ve istişare toplantısı düzenlendi.

 

2 Nisan Polisevinde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda; halk oylaması öncesinde, oylama günü ve sonrasında il genelinde alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Vatandaşların hür iradelerini kullanarak sandığa gitmeleri için her türlü önlemin alınacağını belirten Vali Taşyapan, oylama sürecinde hiçbir sıkıntının yaşanmaması için güvenlik kuvvetlerinin titizlikle görev ifa edeceğini açıkladı. İl ve ilçe seçim kurullarıyla da koordine içinde olduklarını kaydeden Vali Taşyapan, "Hakimlerimiz ve kaymakamlarımızın işbirliği ve gayreti, vatandaşlarımızın sağduyusu, güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri ile referandum sürecini en iyi şekilde sonuçlandıracağımıza inanıyorum" dedi.

 

Toplantıya Vali İbrahim Taşyapan'ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, kaymakamlar, ilçe seçim kurulu başkanları ve diğer yetkililer katıldı. 

Editör: TE Bilisim