Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 2 Nisan'ın "Dünya Vanlılar Günü" olarak kutlanması öneresine destek verdi.

 

Battal, yaptığı açıklamada, her yıl 2 Nisan'ın "Dünya Vanlılar Günü" olarak anılmasının doğru ve yerinden bir öneri olduğunu, üniversite olarak bu fikre destek vereceklerini belirtti.

 

Son günlere bu konunun sürekli gündeme geldiğini ifade den Battal, ilin tarihi ve kültürel mirası düşünüldüğünde, önerinin yerinde olduğunu, bunda geç bile kalındığını dile getirdi.

 

Battal, her zaman Van'ı ön plana çıkarmaya, gündemde tutmaya çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

 

"Bu çerçevede yapılacak her türlü etkinlikte üniversite olarak yer almak ve desteklemek isteriz. Van tarihi ve kültürel özellikleri nedeniyle çok önemli bir şehrimizdir. Bu önemi oranında dünyada bilinen ve öne çıkan bir şehir olmasını istiyoruz. Van bunu fazlasıyla hak eden bir şehir. Bu düşüncelerle 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü için yapılacak çalışmalara katılarak üzerimize düşeni yapacağız. Amacımız her türlü ortamda Van'ı ön plana çıkarmak, bilinirliğini artırmaktır. Van'ın kurtuluşunun 100. yılı vesilesiyle yapılacak kutlamalara bilimsel ve kültürel alanlarda katkı sağlayacağız." 

Editör: TE Bilisim