Van'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına ertelendi. Van Valiliği'nin bahçesinde düzenlenen çelenk koyma törenine Van Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yıldızbaşı, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Müftüsü Nimetullah Arvas ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilirken, kutlamaların yarın Atatürk Kültür Parkı’nda saat 11.00’de yapılacağı belirtildi.

 

ERCİŞ’TE DE 23 NİSAN COŞKUSU VARDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Van’ın Erciş ilçesinde de coşku ile kutlandı.  Kutlamalar İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Ardından, eski hükümet konağı önünde öğrencilerin sergilediği programlara geçildi. Buradaki törene Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, TÜDİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, kamu kurum amirleri, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Bedir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerin çeşitli gösterileri program devam etti. Ardından, İlçe Kaymakamı Baran ile Belediye Başkanı Arapoğlu öğrencilerle birlikte halay çekti. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin dağıtılmasından sonra tören sona erdi.

 

GEVAŞ’TA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan törenlerinin bir diğer adresi de Gevaş’tı. Van’ın Gevaş ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçe Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, daha sonra Vizontele Sinema Salonu’nda devam etti. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahattin Seyidoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak gösteriler yapıldı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin verdiği müzik ziyafetiyle sona erdi.

 

 

ARAS: 2071’İ YÖNETECEK ÇOCUKLARI İÇİN HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Öte yandan AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, yayınladığı mesajında, “Aziz milletimizin hür iradesini ve egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 93. kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Yüce meclisimiz; çocuklarımızın ve gelecek kuşakların umudu ve güvencesidir. Türkiye’nin demokrasi kültürünün, ortak renklerinin, düşüncelerinin ve hayallerinin buluştuğu yüce meclisimiz; ülkemizin kardeşliğini, birlik ve beraberliğini güçlendirecek yegâne kurumdur. Hükümetimizin ve partimizin 10 yılda verdiği büyük mücadele sonucu elde ettiği başarı ve kazanımlar, çocuklarımızın daha aydınlık ve müreffeh yarınları içindir. 2071 Türkiye’sini yönetecek çocuklarımızın eğitimli, inançlı, güzel ahlaklı, bilgili ve ufku geniş olmaları hepimizin çabası ve ortak temennisidir ki bunun için de yine hepimize büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Biz bu inançla bütün çocuklarımızı sevgiyle ve umutla kucaklıyor, onlara sonsuz güveniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemiz çocuklarına barış, huzur ve muvaffakiyet getirmesini diliyorum" dedi.

 

 

MUĞLA VE ÇALDIRAN 23 NİSAN’I BİRLİKTE KUTLADI 

Van'ın Çaldıran ilçesinde yapılan 23 Nisan kutlamalarına Muğla'dan 80 kişilik öğrenci ve veli grubu da katıldı.

Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından ülkenin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik bağını sağlamlaştırmak amacıyla hazırlanan ''Uzakta Bir Kardeşim Var'' projesi kapsamında Van'a gelen Muğlalı öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı Çaldıran ilçesinde kutladılar. Zahide-M. Salih Tamince Spor Salonu’nda yapılan kutlamalar, Çaldıranlı öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları, semazen ve çeşitli gösterilerle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş’un günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasının ardından Muğla ve Çaldıranlı öğrencilerin birbirlerine yazdıkları kardeşlik şiirleri okundu. ''Uzakta Bir Kardeşim Var'' projesi kapsamında düzenlenen şiir, hikaye ve resim yarışmasında dereceye giren Muğlalı ve Çaldıranlı öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından Çaldıran Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’ne geçen davetliler, burada ‘Kardeşlik Projesi’ konulu resim sergisini gezdi. Öğrenciler tarafından hazırlanan resimler büyük beğeni topladı. Piri Reis Eğitim Kurumları öğrencileri burada Çaldıranlı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı. Ardından Hafsa Hatun Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’na geçen konuklar, burada onurlarına verilen yemeği ilçe protokolü ve Çaldıran halkı ile beraber yediler. Yemekten sonra tarafların birbirlerine karşılıklı hediyeler verilmesiyle program sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim