Hükümetin depremden sonra milyarlarca lira harcadığı TOKİ konutları vatandaş için adeta rezalete döndü. Konutları yıkıldıktan sonra büyük umutlarla taşındıkları konutlarda yaklaşık 1 yıldır adeta köy hayatı yaşan vatandaşlar susuzluk yetmezmiş gibi şimdi de patlayan suların yaşattığı tahribatın mağduriyetini yaşıyor. TOKİ sakinleri susuzluğu unuttu şimdilerde ise evlerine kadar taşıp gelen su ve çamur sorununun bitmesini bekliyor!

 

Van'ın Edremit ilçesinde depremden sonra TOKİ tarafından yapılan yeni konutlarda su büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Daha önce üst yapı ve yönetim sorunundan dolayı adeta illallah eden vatandaşlar şu sıralar halen susuzluk ve altyapıdan kaynaklı sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. Konutlara su sağlayan borularda meydana gelen patlaklar neredeyse her hafta başka bir yerde yaşanırken vatandaşlar bu sorunların çözülmesi için bir muhatap bulamamaktan ve belediyenin ilgisizliğinden yakınıyor.

 

BU SORUNA KİM EL ATACAK?

 

Yaklaşık bir yıl önce vatandaşların yerleşmeye başladığı halen de yerleşimin sürdüğü TOKİ konutlarında daha önce bir çok sorun baş gösterirken uzun süredir devam eden susuzluk halen vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Konutlara yerleştiğinden beri susuzluktan yakınan vatandaşlar şu sıralar ise geçtiğimiz aylardan itibaren verilmeye başlanan yeni içme suyu şebekesinden gelen suyun kendilerine değil taşıp yollara akmasından şikayetçi. Zira altyapıdan kaynaklı bazı sorunlar nedeniyle patlayan sular vatandaşa değil de yola akıyor. Patlayan suların ise onarımı neredeyse haftalarca sürüyor. İçecek su bulamayan vatandaşlar bu sefer de patlayan suların toprakları da alarak yolların ortasına kadar gelmesinden hatta kimi zaman konutların zemin katlara varmasından şikayet ederken, belediyenin ilgisizliğinden ve bir muhatap bulamadığından yakınıyor. Seçim öncesi büyük bir sorun olarak partilerin önünde duran bu soruna kimin el atacağı ise merak konusu olarak partilerin önünde duruyor!

 

İSTİNAT DUVARI ŞART

 

Daha önce gazetemiz Şehrivan aracılığı ile defalarca su patlakları ve bunların onarılmaması için şikayette bulunan TOKİ sakinleri son olarak patlaklar çamurları da beraberinde alıp yollara gelince bir kez daha yetkili isimlere seslendi. Vatandaşlar muhatap bulamadıklarından ve belediyeyi defalarca aramalarına rağmen sorunun çözülmemesinden şikayet ederek, “Depremin üçüncü yılına girmemize rağmen hala hayati sorunlarla mücadele ediyoruz. Ne yazık ki yetkilileri bu güne kadar hiç de yanımızda görmedik. Daha önce defalarca bu patlaklar yaşandı ve haftalarca yapılmadı. Su sorunumuz çözülmediği gibi şimdi de patlayan suların yollara hatta evimizin içine akmasının sıkıntısını yaşıyoruz. İstinat duvarları olmadığı için sular toprakları da alarak yollara akıyor. Tazyikli akan sular altyapıdaki sorunlardan dolayı eve de ulaşmıyor. Bu suyu zaten hiçbir şekilde kullanamadık. Patlayan sular da onarılmadığı için bu kez de yollara akıyor ve günlerce buralar su içinde kalıyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte bu sorun daha da büyüyecek ve bu sular donacak veya yollarda buzlanma yapacak. Allah rızası için ya belediye ya da AK Parti hükümeti bu konuda bizim bu sorunumuzu gidersin. Biz müteahhit firmayı arıyoruz onlar artık sorumlu olmadıklarını söylüyor belediye ise günlerce gelmiyor. Ne olur bu sorunları artık görün.” diyerek olaya ilgisiz kalan yetkililere tepki gösterdiler.

 


Önder ALTINAL -Şehrivan ÖZEL

 

Editör: TE Bilisim