Her hafta düzenli olarak kentin sorunlarına ilişkin basın açıklamaları grçekleştiren Saadet Partisi Van İl Başkanlığı'nın bu haftaki gündeminde çevre yolu vardı. İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklama ise şu şekilde:

 "Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak ilimizle alakalı konularda düzenli olarak yapacağımız basın toplantılarının onuncusunu bu hafta gerçekleştiriyoruz.

  Bugün 01 Şubat 2020!

Bu hafta ki gündemimiz ilimizin en önemli sorunlarının başında gelen bir türlü yapılamayan çevreyolu.

Yıllarca yol yapmakla övünen iktidar ilimize gelince her ne hikmetse türlü türlü bahaneler üreterek çevreyolunu yapmamak için ellerinden geleni yapmaktadır.

Ülkemizin birçok yerinde kamulaştırmayla yol yapan iktidar Van’da 18.madde uygulamasıyla yol yapma derdine düşmüştür.

18.maddeyle birçok vatandaşımız mağdur edilmektedir. Bugün çevreyolu nedeniyle vatandaşlarımız arazilerinin üzerinde ne bir ev ne de bir ahır bile yapamamaktadır.

Duyduk ki iktidarın ilimizde ki sözde temsilcileri bu hafta Van’ın sorunlarını konuşmuşlar.

Yine haber aldık Van YYÜ öncülüğünde Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin’de paydaş olduğu Kent Danışma Kurulu oluşturularak kent sorunlarının konuşulduğu toplantı yapılıyor. Gördüğümüz kadarıyla daha önce yaptıkları sözde Güçbirliği toplantılarının bir yenisi başlıyor.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bizde diyoruz ki; Sorunlar belli çözümler belli yetmedi parti olarak Van’ın sorun ve çözüm önerilerini kitapçık olarak sunduk neyin peşindesiniz hala neyi konuşuyorsunuz bir an evvel harekete geçin bu kentin sorunlarına çözüm üretin.

Bugün partimizde yapmadığınız Çevreyolu nedeniyle mağdur ettiğiniz vatandaşlarımızla birlikteyiz.

Gelin 18.madde uygulamasından vazgeçin diğer illerde yaptığınız gibi kamulaştırma yoluyla biran evvel çevreyolunu yapın ve mağduriyetleri giderin."

Editör: TE Bilisim