ŞEHRİVAN ÖZEL: ERDAL ERBAŞ-MENDUH ÇALIŞKAN- Amacı ülke genelinde Kırmızı Et Üretici Birliklerinin ürettikleri kırmızı etin ulusal düzeydeki üretim planlamasına ve pazarlamasına ilişkin kurallara uyulmasında üyelerine yardımcı olmak olan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Kurulu yapıldı. Türkiye’nin hayvancılıktaki en önemli kuruluşlarından birisi olan Birlikte, Van Kırmızı Et ve Üreticileri Birliği Başkanı Sabri Yılmaz da yönetime girerek, genel başkan vekilliğine getirildi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin genel kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Türkiye’nin hayvancılık politikalarının belirlenmesinde ve kırmızı et planlamasında önemli bir yerde duran birliğin başkanlığı için yapılan seçimde Bülent Tunç güven tazeleyerek yeniden seçildi. Genel Kurulda Van’dan da Sabri Yılmaz da yönetim kuruluna seçilerek önemli bir temsiliyet elde etmiş oldu.

YILMAZ: BU TEMSİLİYET VAN AÇISINDAN ÖNEMLİ

Başkan vekilliğine getirilmesi sonrası Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Aslında hayvancılığın en önemli kenti ve en çok çalışma yapması gereken kent Van’dır. Bir dönemin hayvancılık başkenti olan bir kent burası. Bizlerin de çabası bu yöndedir. Yıllardır kentte kırmızı et üreticileri ile koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Hayvancılığın güçlenmesi, et üretimi ve üreticinin korunması noktasında birliğimizle önemli çalışmalar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda genel kurulda yönetimde yer almamız da hem bizler hem de Van adına oldukça iyi bir gelişme oldu. Nihayetinde hayvancılık konuşulurken Van’dan, bölgeden bağımsız bir politika belirlenmesi yanlış olur. Haliyle biz bu gücü de kullanarak et üreticileri ve vatandaşı mağdur etmeyecek politikalarda söz sahibi olacağız. Sayın Tunç başkanımı ve yönetimimizi tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.

Editör: TE Bilisim