AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, önceki gün gazetemizin haberine konu olan 14 ilçe aday adayının farklı aday gösterilmesi halinde ortak tepki koyacakları yönündeki haberinin doğruyu yansıtmadığını belirtti. İlçe adayları ile adaylık konusunu değil bilgi kirliliğini gidermek için toplantı yaptıklarını söyleyen Şabu’nun bu açıklamasına rağmen görüşlerini aldığımız aday adayları kesinlikle bu yönde bir tepki koymakta kararlı olduklarını söyledi.

ŞABU: “HANGİ ADAYA GÖREV VERİLİRSE ARKASINDA OLACAĞIZ”

Ak Parti’nin İpekyolu 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için ilçe teşkilatının belediye başkanlığı için aday adaylarının listesini bir ay önce genel merkeze gönderdiklerini hatırlatarak, listelerin genel merkeze gönderildikten sonra zaman zaman medyada, internet sitelerinde farklı farklı isimlerin gündeme getirildiğini söyledi. Şabu: “Malumunuz 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olana yerel seçimler için, Tuşba teşkilatı olarak, başkan aday adaylarının listelerini yaklaşık olarak 1 ay önce genel merkezimize gönderildi. Listeler genel merkeze gittikten sonra basında ve internet sitelerinde farklı farklı isimler gündeme geldi. Tabi ki bu genel merkezimiz tarafından teyit edilmedikçe sağlıklı bilgiler değil. Zaman zaman bunu bize de soruyorlar, ancak böyle bir şey kesinlikle bizim içinde söz konusu değil ve böyle bir bilgi de bize verilmemiştir. Bu bazılarının varsayımları üzerine üretilen bir bilgidir. Dün akşam bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için ilçe aday adaylarımızı ile birlikte ilçe teşkilatında bir toplantımız oldu. Arkadaşlarımız ile birlikte bu durumu aramızda değerlendirdik. Böyle aslı olmayan yorumlar arkadaşlarımız arasında da farklı yorumlara sebebiyet vermesin, arkadaşlarımız bu konuda zan altında kalmasın, bunun ne kadar doğru olup olmadığını aramızda istişare etmek için bir araya geldik ve bir değerlendirme toplantısı yaptık. Burada çok sevindirici bir karar da çıktı. Arkadaşlarımız orada şu kararı adlılar, 14 adayımızdan hangi aday arkadaşımıza bu görev verilirse sonuna kadar onun yanında olacağız, onun destekçisi olarak bütün gücümüz ile çalışacağız sözünü verdiler.” Dedi.

ŞABU: “BU KONU KONUŞULDU, DOĞRUDUR”

“Fakat bunlara rağmen dün akşam internet sitelerinde hiç aslı olmayan bir takım haberler ortaya çıktı. Arkadaşlarımızın teşkilatta toplandığını ve arkadaşlarımızdan her hangi birine verilmemesi durumda istifa edileceği, teşkilatın istifa edeceği gibi haberlerin asıl olmadığını sizlerle paylaşmak için bugün sizlerle bir araya geldim. Bizler teşkilat olarak adayların değil, genel merkezimizin, AK Parti’nin teşkilatıyız. Dolayısıyla yapılan haberlerin bizimle ve bizim açıklamalarımızla kesinlikle bir alakası yoktur. Ve bu konuda yapılan yorumların bizim için bağlayıcı olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz aday adayları listelerimiz genel merkeze gönderdikten sonra, tekrardan genele merkezimize bir liste ya da isim önermedik ve göndermedik. Biz genel merkeze 14 aday adayımızın isimlerini gönderdik ne karar verilir biz bunu tam olarak bilmiyoruz. 14 adaydan birine verilmez ise tepkilerin olacağı konuşuluyor. Arkadaşlarımız arasında bu konun olduğu doğrudur ve konuşuldu. Güçlü bir adayımız olursa bu kimsenin bir şeyi olmaz. Bizde en güçlü aday ile yola çıkmayı istiyoruz. Yani en güçlü aday genel merkez ile karar verilecek en güçlü adaydır. Bizim de temennimiz oldu.”

Editör: TE Bilisim