ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Van’a gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’da toplu açılış töreninde birer konuşma yaptı. Sağlık Bakanı Akdağ burada Van’a yeni hastane müjdesi verdi.

 

Van'ın Beşyol Meydanı'nda düzenlenen, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, alana gelen vatandaşları Türkçe ve Kürtçe selamlayarak, "Bugün Van ayrı güzel. Allah'ın izniyle 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' Türkiye'nin önünü açacak." ifadesini kullandı. Şimşek, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Binlerce kez 'evet.' Kardeşliğimiz, birliğimiz ve istikrarımız için binlerce kez 'evet'." diye konuştu.

 

"SİZE HİZMET ETMEK EN BÜYÜK ŞEREFTİR"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Doğu Anadolu’nun incisi Van'ın çok kıymetli bir şehir olduğunu söyledi. Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatıyla Van’a yaptığımız sağlık hizmetlerini inşallah katlayarak önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz." Dedi.

 

Bakan Akdağ, şunları kaydetti: "Acı günler geçirdik ama o acı günlerden sonra hep hükümet olarak Van'ımızın yanında durduk. 2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Van'da sağlık alanında çalışan sadece bin 900 kişi vardı. Bugün bu sayısı 8 bin oldu. Bu güzel şehre helal olsun. Sizin bu güzelliğinize bu hizmetler yakışır. Şehrimizde 2 mükemmel hastane yaptık. Üniversite hastanesini tamamladık. Şimdi şehre yapılacak mükemmel fizik tedavi ve psikiyatri hastanesi var. İnşallah önümüzdeki 2-3 yılda bunları tamamlayacağız. Bizim için size hizmet etmek en büyük şereftir."

 

BAŞBAKAN KALABALIK BİR HEYETLE GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Van’a; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Veysi Kaynak, Gençli ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ve çok sayıda eski milletvekili eşlik etti.

Editör: TE Bilisim