Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık çalışanlarına ‘Şiddeti Önleme Eğitimi’ konulu konferans verildi.

 

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Çalışma Psikoloji Uzmanı Algı Mühendisi Ertan Şimşek katıldı. Konferans sonunda bir açıklamada bulunan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Uzmanı Fatma Erdemir, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan veya yaşanan şiddet olayları nedeniyle böyle bir eğitime ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak 2016 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına (DAKA) proje sunduklarını ifade eden Erdemir, “Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Eğitimi adı altında sunduğumuz proje DAKA tarafından kabul edildi. Bizlerde bu proje kapsamında 5 gün boyunca merkez ve ilçelerimizdeki sağlık çalışanlarımıza bu eğitimi vereceğiz” dedi.

 

Proje kapsamında 300 sağlık çalışanına bu eğitimi vermeyi hedeflediklerini dile getiren Erdemir, “Bu proje ile personelimizin, geliştirmeye ihtiyaç duydukları hasta ilişkileri ile ilgili derin bir bakış açısı kazanmalarını, empati kurmalarını, yazılı ve sözlü iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Bunun yanında çatışma yönetimini, zor hastalar ile baş edebilme ve ikna yöntemleri aynı zamanda kendi tutum ve davranışlarını bulundukları duruma ayarlama yeteneğini geliştirmeleri ile hizmet kalitesi arttırılarak, hasta ve özellikle hasta yakınlarından kendilerine yönelik şiddetin azaltılması ya da önlenmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim