Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından evde sağlık hizmetleri birimlerinde görevli personele hizmet içi eğitim verildi.

 

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda evde sağlık hizmetleri birimlerinde görev yapan personele hizmet içi eğitimi verildi.

 

 

İMREN: GÖNÜLLÜK ESASINDA HAREKET EDİLİYOR

 

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen toplantıya Kamu Hastaneler Genel Sekreteri Heybet Semur, Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz ve sağlık çalışanları katıldı. Program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, evde sağlık hizmetleri biriminde çalışan personelin gönüllülük esasları çerçevesinde hareket ettiğini belirterek evde sağlık hizmeti gören hastaların da bakıma ve sevgiye muhtaç kimseler olduğunu söyledi.

 

SEMUR: BU KONUYU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

 

Daha sonra konuşan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Heybet Semur ise evde sağlık ve bakım hizmetinin bir hükümet politikası olduğunu ve toplumunun en önemli konularından biri olduğuna dikkat çekerek, “Hem Bakanlığımızın hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, il ve ilçelerde belediyelerin, sosyal güvenlik kurumlarının, çeşitli kurum ve kuruluşların ve STK’ların ilgilendiği toplumun çok önemsediği bir konudur. İlimizde de çok önemsiyoruz” dedi.

 

 

“HEDEFİMİZ 2 BİNİ GEÇMEK”

 

İl genelinde 2 bin 200 hastayı hedef kitlesi kapsamına aldıklarını ve bunların yüzde 50'sine ulaştıklarını ifade eden Semur, “Van’ın nüfusunu bir milyon 100 bin civarında olduğunu düşünürsek, 2 binin üzerinde bir kitlemiz var. Daha önceleri bu hastaların yüzde 30-35’ine ancak ulaşabiliyorduk. Bakanlığımızın hedefi en az yüzde 50 olarak belirlemesinin ardından bizde 2016 yılı sonuna kadar hedef kitlemizi 2 bin 200 olarak belirledik Bakanlığımıza aralık ayına kadar bin 100’ü geçeceğimizi taahhüt ettik. Hamt olsun yaptığımız değerlendirmede şu anda bin 200’e yakın hasta sayısına ulaştık.  Fakat hedefimiz bu değil. Bizim hedefimiz 2 bini geçmektir” şeklinde konuştu.

 

Bölge Koordinatörü Bilge Kaan Kaya’nın konuşmaları ile devam eden eğitimin üç gün süreceği belirtildi.

 


ŞEHRİVAN SAĞLIK: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim