Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında yapılan "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" protokolü kapsamında ödül töreni düzenlendi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

İl geneli yapılan yarışmada dereceye giren ilk, orta ve lise öğrencilerinin şiir, kompozisyon ve hikayelerinin okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, konuşma yaptı.

 

Kırekin, ülke geneli yapılan çalışmayla okullarda eğitim gören öğrencilerin uyuşturucu, sigara, alkollü içecekler ve teknolojik bağımlılık gibi zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

 

Toplumların geleceklerini garanti altına alabilmeleri için öncelikle bir bilinçlendirme ve eğitim sürecinin gerekliliğine dikkati çeken Kırekin, şunları kaydetti: "Daha sonra bunlara karşı bir koruma, ardından da kurtarma süreci gereklidir. Aslında bizim bugün yaptığımız çalışma, bir bilinçlendirme, eğitim ve nesli koruma çalışmasıdır. Basında okullarımız, etrafında uyuşturucu müptelası, sigara alışkanlığı, alkollü içecekler tüketimi olan yerler varmış gibi zan altına bırakılıyor. Aslında bunlar gerçekçi değil. Ama konuşuluyor olması bile konunun ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Bu maksatla çocuklarımızın bu bağımlılıklara karşı bilinçlenme ve aydınlanma süreçlerini başlatmamız lazım. Gençlerimizi, çocuklarımızı bilinçlendirmenin en iyi yolu okullarımızdır. Bu amaçla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bu konuya büyük önem gösteriyor. Öğrencilerimiz bu yarışma sayesinde bağımlılıklarla nasıl mücadele etmemiz gerektiğini sözel ve görsel olarak bizlere göstermiş oluyor. İlimizde de çok güzel eserler ortaya çıktı. Öğrencilerimizi ve rehberlik yapan öğretmenlerimizi kutluyorum."

 

Yeşilay Cemiyeti Van Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin ise, Yeşilay'ın 1920 yılında İstanbul'da kurulduğunu hatırlatarak, kuruluş amacını ve sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

2020 yılında kuruluşunun ikinci yüzyılına girecek olan Yeşilay'ın, bağımlılıkla mücadele Türkiye'yi örnek ve lider bir ülke yaptığını aktaran Tekin, şöyle konuştu:

 

"Üç yıldır Yeşilay Cemiyeti Van Şubesi, ilimizde birçok bilinçlendirme faaliyetinde bulunarak 7'den 70'e herkese ulaşmaya çalışmaktadır. Geçen yıllar içinde 1-7 Mart Yeşilay Haftasında ilimizdeki okullarda eğitim uzmanları, öğretmen ve hekim arkadaşlar aracılığıyla konferanslar verdik. Kısa bir zamanda yaptığımız bu çalışmaları ileride katlayarak yapmak istiyoruz. Yeşilay'ın amaçları doğrultusunda girmediğimiz okul kalmasın."

 

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, Yeşilay Cemiyeti Van Şube Başkanı Tekin ve protokol tarafından verildi.

 

Öğrencilerin dereceye giren eserlerinin yer aldığı serginin gezilmesiyle son bulan programa, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı. 

Editör: TE Bilisim