Van Büyükşehir Belediyesi gıda maddelerinin vatandaşa sağlıklı bir şekilde ulaşması için denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

 

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nce düzenli aralıklarla yapılan gıda denetimleri kapsamında peynirciler çarşısında bir denetim gerçekleştirildi. Esnafın tezgâhlarında satışa sundukları peynir, cacık, çökelek, bal ve diğer gıda ürünlerinin tat, koku ve muhafaza denetimleri yapıldı. Ayrıca personel temizliği, genel temizlik ve ekipman hijyeni gibi konularda ekipler tarafından titizlikle incelendi. Ekiplerin dükkanlarda ve depolama alanlarında yaptığı incelemeler sonucunda hijyen koşullarına uymayan esnaf hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

Gıda üreten işletmelerde sürekli olarak denetimler yapıldığını belirten gıda kontrol ekipleri,  vatandaşların hijyenik ve sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

 

Açıkta satılan, halkın sağlığı tehdit eden ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini belirten yetkililer, vatandaşların bu tür durumlarda Alo Gıda 174, Alo Zabıta 153 veya Zabıta İhbar Hattı 0530 297 53 53 kanalıyla kendilerine ulaşmalarını istedi. 

Editör: TE Bilisim