Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Sahne Sırası Sende Türk Müziği Yarışması’nın Van ayağı tamamlandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye geneli gençlik merkezleri arasında bu yıl ikinci kez hayata geçirilen ‘Sahne Sırası Sende Türk Müziği Ses Yarışması’nın Van il birinciliği gerçekleştirildi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 8 gençlik merkezinden toplam 57 yetenekli genç, Van Gençlik Merkezi konferans salonunda düzenlenen solo ses ve solo çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele etti. Van’daki gençlik merkezlerinden faydalanan yetenekli gençlerin de katıldığı ve performanslarını sergilediği yarışma büyük çekişmeye sahne oldu.

 

Güzel eserlerin seslendirildiği yarışmada 14-17 yaş solo ses bayanlar kategorisinde Sakine Akın, 18-21 yaş solo ses bayanlar kategorisinde Nuray Alataş, 22-29 yaş solo ses bayanlar kategorisinde Çilem Gündüz, 14-17 yaş solo ses erkekler kategorisinde Faruk Malkoç, 18-21 yaş solo çalgı erkekler kategorisinde Resul Mercanoğlu, 22-29 yaş solo ses erkekler kategorisinde M. Çağlar Konca, 14-17 yaş solo çalgı erkekler kategorisinde Volkan Yavuzer, 18-21 yaş solo çalgı erkekler kategorisinde Abdulkadir Kılınç ve 22-29 yaş solo çalgı erkekler kategorisinde ise Yekta Özgür Eryiğit, Malatya’da yapılacak olan bölge birinciliği yarışlarında Van’ı temsil etme hakkı kazandılar.

Editör: TE Bilisim