ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri Kurban Bayramı öncesi Van hayvan pazarında vatandaşları sahte paraya karşı uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla “Sahte Para Kurbanı Olma” sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, Van Hayvan Pazarı'nda broşür dağıtarak sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı. Polisler, Kurban Bayramı dolayısıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve hayvan pazarında vatandaşlara sahte para konusunda uyarılarda bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜRLER DAĞITILDI

Kurbanlık satışı yapanlarla bir araya gelen polisler, kalpazanlar tarafından piyasaya sürülmek istenen sahte paralara karşı dikkatli olunmasını istedi. Sahte paranın nasıl anlaşılacağını da uygulamalı şekilde gösteren polisler, bu tür olaylarla karşılaşılması durumunda başvurulacak yolları da anlattı. Bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı çalışma ile bazı suç örgütlerinin vatandaşları mağdur etmeye yönelik girişimlerinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.

“BİZDE ÇOK DİKKATLİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Hayvan satıcılarından Kamuran Taşi, daha önce sahte para nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti. Yoğunluktan dolayı parayı kontrol etme ikanı bulamadıklarını aktaran Taşi, şöyle konuştu: "Buraya kadar gelip sahte para konusunda uyarılarda bulundukları için güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Yüksek miktarda hayvan satışı sırasında gerçek paranın arasına sahte para ekleniyor. Bana geçen yıl 600 lira sahte para verildi. Polislerin bu uygulaması çok iyi. Allah onlardan razı olsun. Bizde çok dikkatli olmaya çalışacağız.”

ÇALIŞMA VATANDAŞI MEMNUN ETTİ

Bir diğer besici Ali taşçı ise polisin yapmış olduğu bu çalışmayı güzel bulduklarını ifade ederek, “Sahte paranın ne şekilde olduğunu vatandaşlara anlatıyorlar. Ekipler bu konularda bizlere yardımcı oluyor. Özellikle bayram öncesi hayvan pazarlarında maalesef sahte para çok fazla dönüyor. Burada sahte parayı ayırt etmek biraz zor oluyor çünkü para deste şeklinde geliyor. Bazı arkadaşlarımız bu konularda bilinçsiz. Polis ekiplerinin bu yönlü yapmış olduğu çalışma çok yerinde oldu. Bu tarz çalışmalar çok sık yapılmalı bizce. Hayvan pazarında güvenliğin olması bizim açımızdan çok iyi oluyor. Bizde bu sayede kendimizi güvende hissediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim