Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL


Van Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda Aydın Talay yeraltı çarşısı için yapmış olduğu havalandırma sonucu ördüğü duvar vatandaşların ve esnafın tepkisine neden olmuştu. Şehrin göbeğinde günlerce halkın tepkisine ve şaşkınlıkla izlenmesine neden olan şaka gibi baraka tarzındaki yapı dün belediye işçileri tarafından yeniden dizayn edilmek için yıkıldı ve yeni görünümü için çalışmalar başlatıldı.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ O DUVAR KALDIRILDI

Yapılan bu garip yapıyı Şehrivan Gazetesi olarak bizde ‘Şaka gibi yapı’ başlığıyla dile getirmiş ve bu yapının görüntü kirliliği oluşturduğunu dile getirmiştik. Haberimizde ayrıca belediye yetkililerinden bir bilgide alamadığımızı vurgulamıştık. İşte ‘Şaka gibi yapı’ adı altında yaptığımız haberinde ardından dün belediye işçileri bu yapıyı yıkmaya başladı. Konu hakkında görüştüğümüz belediye işçileri yapının yeniden yapılması ve daha güzel bir şekilde dizayn edilmesi için yapının yıkılacağını belirtti. İşçiler ayrıca yapılan o yapının aceleye geldiğini ve güzel bir görüntü oluşturmadığını da sözlerine ekledi. Belediye çalışanı, “Geçtiğimiz haftalarda yeraltı esnafının talebi üzerine buraya bir havalandırma bırakıldı ve etrafına biriketler örüldü. Ancak bu örülen biriketler güzel olamayan bir görüntü ortaya koydu. Bizde bu güzel olmayan görüntüyü düzeltmek için yeniden çalışma başlattık ve bu duvarı yıkma kararı aldık.” Dedi.

“BİRİKETLER YIKILACAK, DAHA ESTETİK BİR YAPI YAPILACAK”

Yeni yapılacak yapı üzerine sorduğumuz sorulara da cevap veren belediye çalışanları, “Biriketlerin hepsi yıkılmayacak. Havalandırmanın yere sığması için 3-4 biriket yüksekliğine bir duvar yapılacak. Daha sonrasında eskiden var olan ve cam şeklinde bulunan yapılar gibi bir tasarım yapılacak. Elbette ki önceki duvar yapıdan daha estetik ve göze güzel görünecek. Önceki yapı tepkilere neden oldu ve bizlerden bunun farkındayız. Ancak daha sonrasında yeni dizayn için hemen çalışmalar başlattık ve bu duvarı yıkıp daha estetik bir şey yapacağız. Dediğim gibi eski tasarımlarda olduğu gibi camlı ya da daha farklı bir tasarım yapacağız. Bizde bu yapıyı yapmak istemezdik ama yer altı çarşısında havalandırma için yer olmadığı için buraya yaptık. Yeri biraz daha kazdık ve tam olarak yer altı çarşısının tavanına vardık. Havalandırmayı bunun üzerine kuracağız ve yeni dizayn ile bunu daha güzel bir görüntüye kavuşturacağız.” Sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim