Van'da et fiyatlarının yüksek olması beyaz et ve sakatat satışlarını arttırırken, alım gücü düşük olan vatandaş ise çareyi sakatata yönelmekte buldu.

 

Süper marketler başta olmak üzere birçok satış noktasında bir kilo etin ortalama 25-30 TL'den satılması dar gelirli vatandaşı zorluyor. Çareyi, ucuz et ürünlerinde arayan birçok vatandaş, beyaz etin yanı sıra kelle, paça ve ciğer gibi sakatata yöneldi. Alım gücü düşük vatandaşın yanı sıra, orta halli vatandaşında beyaz et ve sakatata yöneldiğini belirten Güler Kasabı sahibi Kutbettin Güler, “Geçmiş yıllarda vatandaşın alım gücü iyiydi. Hem et alabiliyordu, hem de sakatat ve tavuk eti alabiliyordu. Ama bugün bu pahalılıktan sakatat ve beyaz eti bile alamayanlar var. Ama kırmızı ete oranla bu satışlarımız iyi. Ucuz ete yönelen vatandaşımız daha çok kelle, paça, ciğer ve tavuk almaktadır. Çünkü bunların fiyatı vatandaşın cebine daha cazip gelmektedir” dedi.

 

Hacıbaba Sakatat ve Tavuk işletmesinin sahibi Ziya Güler de, etin birçok yerde pahalı satıldığını ifade ederek, “Et ürünü tüketmesi gereken halkımız ya beyaz ete ya da sakatatlara yönelmektedir. Satışlarımızda hiçbir sıkıntı yok. Ama bizim isteğimiz et fiyatlarının da düşmesidir. Çünkü et alamayan vatandaşımızın eti de tüketmesinden yanayız” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim