Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli ve Sadet Partisi Van İl Başkanlığı geçtiğimiz gün Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan bombalı saldırıları sert bir dille kınadı.

 

Din-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Adli, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan saldırıları şiddetle lanetlediğini belirtti. Açıklamalarda bulunan Yusuf Adli, saldırıda hayatını kaybeden asker ve vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmamasını Allah’tan temenni eden Adli, “Sınırlarımız ateş çemberi. Güneydoğu Anadolu’da devam eden bir temizlik harekâtı var. Suriye konusunda yaşanan gelişmeler ortada. Bizim endişemiz bu hain saldırı ile Türkiye’nin savaşa mı çekilmek istendiği noktasındadır. Devlet yetkililerinin bu konuda dikkatli olacaklarını ümit ediyorum. Savaşı doğru bulmuyorum, ancak gerektiği zamanda millet olarak korkusuzca savaşacağımızı hiç kimse unutmasın" dedi.

 

“HAİN SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Aynı zamanda Vanlı olan Adli, müttefik gördüğümüz bazı ülkelerin bile bize düşmanlık içinde olduğunun bilinmesi gerektiğini dile getirerek, “Askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza kurşun sıkan hainler, bu silahları bu cephaneleri nereden alıyor? Türkiye’ye karşı düşmanca duygular besleyenler bize açıkça gözdağı veriyor. Bu sabah saat 09.40 sıralarında Diyarbakır - Bingöl karayolunda askeri konvoyun geçici sırasında bir patlama olduğu haberini aldık. 6 askerimiz şehit olmuş bilgisiyle üzüntümüz ve endişelerimiz ikiye katlandı. İçinden geçtiğimiz bu süreçte ülkemizin karşı karşıya kaldığı terör belası moralimizi bozmaya ve milletimizi psikolojik olarak yıpratmaya yönelik girişimlerdir. Millet olarak sağduyulu olmak zorundayız. Biz, güçlü bir milletimiz. Bu tür elim olaylara boyun eğecek kadar güçsüz ve iradesiz değiliz. Allah’a olan inancımız ve imanımız, her türlü musibet ve belaya karşı dimdik ayakta kalmamızı ve direnmemizi sağlıyor. Camilere saldıran, Kur’an-ı Kerim’i yakan imansızlar da bunu çok iyi anlamalıdır. Bu elim olaylar çok vahimdir. Hepimizi derinden yaralamıştır. Ancak Allah’tan başkasına sığınmayan bu aziz millet, bu badireleri de atlatacaktır. Milletimiz endişelenmesin. Devletimiz güçlüdür ve bunun üstesinden gelecektir. Akıtılan her damla kanın hesabı sorulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Din-Bir-Sen olarak hem Ankara’da hem Diyarbakır Lice’de meydana gelen hain saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyorum. Bu hain saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hastanelerde tedavi gören vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ OLACAKTIR”

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı yazılı bir açıklama yaparak saldırıları kınadı. Açıklamada, “Geçtiğimiz akşam Ankara'daki dün sabah da Diyarbakır’daki hain terör saldırıları sonucunda hayatını kaybeden asker ve sivil vatandaşlarımıza Cenab’ı Allah'tan rahmet, Kederli Ailelerine ve Aziz milletimize sabrı cemil, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör acımasız ve kanlı yüzünü Ankara ve Diyarbakır’da bir kez daha göstermiştir. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan bu alçakça ve kalleşçe saldırılara en güzel cevap; milletimizin birlik ve beraberliği olacaktır.” Denildi.

 

“MAALESEF SİYASETİN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Bugün Fırat ve Nil arasında Büyük İsrail’i kurma yolunda iman etmiş olan Siyonist zihniyetlerin, işbirlikçisi Emperyalist devletler ve taşeron terör örgütleriyle birlikte Suriye’yi işgaliyle hedef tahtasına koydukları Türkiye’yi bölme,  SEVRİ yeniden imzalatma planlarını gerçekleştirme hayallerinin en üst seviyeye çıktığı gündür. Böyle bir günde İç siyasetteki eksikliklerimizi, sorunlarımızı bir kenara bırakıp Dış siyasetteki ortak paydamız olan birlik ve beraberlik içinde tıpkı Birinci Dünya Savaşında olduğu gibi omuz omuza hareket etme günüdür. Aksi halde ne Kürtlerin ne Türklerin ne de Arapların yaşayacağı bir coğrafya olmayacağı aşikar olan Büyük İsrail’in kurulması kaçınılmaz olacaktır. Saadet Partisi olarak Sayın Necmettin Erbakan hocamızın yıllar önce söylediği ‘ Dünyayı ezen sömürü canavarının beyni Siyonizm, kalbi Haçlı Avrupa, sağ kolu Amerika, sol kolu Rusya’dır.’ Sözünü bir kez daha hatırlatarak Aziz Milletimize yaşananları doğru okumaya, olayları, gelişmeleri, fitneleri bu gözle bakmaya, yorumlamaya ve buna göre tepki göstermeye, bu derin ve karanlık fitnelerden çıkmamızı sağlayacak en asgari ortak paydamız olan Vatan Sevgisinde birleşme şuuruyla hareket etmeye davet ediyor. Tekrardan hayatını kaybeden asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Kederli Ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” (ŞEHRİVAN - İHA)

Editör: TE Bilisim