Van'ın Gürpınar İlçesi Güzelsu jandarma karakoluna PKK'liler tarafından dün gece yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlatılan araç hurda yığınına dönerken, karakolda da büyük hasar meydana geldi. Karakola Türk Bayrakları asılırken, dün gece PKK'lilerin açtığı ateş sonucu yaralanan Nihat Peker ise hastanede hayatını kaybetti.

 

PKK'lilerin dün gece bomba yüklü araçla Gürpınar İlçesi Güzelsu Karakolu'na yaptığı saldırının tahribatı gün ağarınca ortaya çıktı. Saldırıda karakolun büyük bir kısmında hasar meydana gelirken, tahribatın daha fazla olmasını ise beton duvar önledi. Saldırıda 2 asker ile 2 vatandaş yaralanırken, örgüt mensupları gecenin karanlığından faydalanarak dağlık araziye kaçtı. Büyük bir kısmında hasar meydana gelen karakol ise bayraklarla donatıldı. Öte yandan PKK'lilerin saldırıda kullandığı araç ise hurda yığınına döndü. Mahalle içerisindeki bazı iş yerlerinin de camlarına kurşun isabet ederken, ekipler olay yerinde inceleme yaptı.

 

 

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Bu arada dün geceki saldırıda örgüt mensuplarının gasp etmeye çalıştığı aracını vermek istemeyen ve PKK'lilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 40 yaşındaki Nihat Peker ise tedavi gördüğü Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim