Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması düzenleyen Güvenlik-İş Sendikası Van Şube Başkanı Zahit Çakır, hasta yakınları tarafından özel güvenlik görevlilerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Çok zor şartlarda az bir ücretle bu stresli görevi yapan arkadaşlarının yalnız olmadığını ifade eden Çakır, hastane yönetimine de teşekkürlerini sundu. Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin ayaklarının altında olduğunu anlatan Çakır, “Özellikle hastanelerde çalışan özel güvenlik görevi yapan arkadaşlarımız, sizin hastalarınızın rahat etmeleri, hastaların ve hasta yakınlarının hastane kurallarına uymaları, hastalarınızın sağlığı iyiliği için kurulan tedbirlerin işlenmesine ve doğabilecek olayları engellemeye, hastalarınızı rahatsız edecek olumsuzluklara karşı sizlerden daha çok hastalarınızı gözetlemektedirler. Görevi başındayken bir devlet memuru konumundadır. Kendi hastalarınızın ve ailenizin daha rahat olmasını istiyorsanız kurallara uymanız şarttır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’na da serzenişte bulunan Zahit Çakır, sağlık personellerinin yanında durulduğu kadar güvenlik personelinin de yanında bulunmaları gerektiğini söyledi. Çakır, “Hukuki boyutu konusunda bakanlık üzerine düşeni yapmalı, takipçisi olmalıdır. 2009/64 Sayılı Genelgeyi maaşlarımızı yüze 50’sinden yüzde 5’e düşüren kanunları hiçe sayarak çıkarılan bu genelgenin derhal kaldırılmasını istiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir ücret vererek ekonomik olarak durumların düzeltilmesini istiyoruz. Maaşlarımızı ay sonlarında almaktan bıktık bütün illerde aynı sıkıntı. Güvenlik ve savunma işçileri sendikası olarak olayın takipçisi olacağımızı ve sorumluların adalet karşısında hesap vermesi için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Zahit Çakır, hastanede tedavi görmekte olan güvenlik elemanlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim