Koronavirüs salgınının tüm dünyayı alarma geçirmesi sonrasında sınırlar tamamen kapatıldı. Bu süre zarfından medyanın br rnumaralı konusu da salgın haline geldi. Fakat Yunanistan sınırında bekleyen mülteciler halen merak ediliyor.

Uluslararası ve yerel yardım kuruluşlarının hem Yunanistan sınırı hem de dünyanın birçok noktasındaki göçmenler için uyarıda bulunduğu biliniyor. Özellikle herhangi bir sığınma hakkı alamayan göçmenlerin hastalığa yakalanması halinde tedavi desteği alamayacağı ve bulunduğu noktadaki göçmenler arasında hastalığı hızla yayacağı uyarıları yapılıyor.

Hal böyleyken Türkiye'nin 27 Şubat'ta sınırları açmasıyla Avrupa'ya doğru harekete geçen ve Yunanistan'ın sınırlarını kapatması nedeniyle sınır bölgesinde bekleyişlerini sürdüren göçmenlerin virüsten nasıl korunacağı merak konusu.

HALEN SINIRDA MI BEKLİYORLAR?

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili soruyu yanıtladı.

Soylu, Özdemir'in "Yunanistan sınırındaki mülteciler ne oldu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Geçen akşam bir karar verdik. Gece saat 10-11 civarında. Hem Valimiz, Göç Genel Müdür Yardımcımız, AFAD Başkanımız, Bakan Yardımcımız İsmail Çatalı var. Hep beraber değerlendirme yaptık. Hastalığın oraya da sirayet etmesinden endişe ettik. Onları da ikna ettik. Yaklaşık 5 bin 800 kişiyi 9 ayrı ildeki geri gönderme merkezimize gönderdik. Bir gecede yaptık bu operasyonu. Bu mesele bitince yine geçebilirler. Meriç'ten halen geçişler sürüyor. Bugün de ben gördüm. Halen geçiyorlar."

KAYNAK: TİMETÜRK

Editör: TE Bilisim