Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekli toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, AK Parti’nin 12 Eylül yasaları ile HDP’ye saldırdığını belirtti ve yıldırmayacaklarını söyledi.

HDP Van İl Başkanlığı, İlçe örgütleri ve çalışanları bir düğün salonunda verilen yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemeğe HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, HDP PM Üyesi Mustafa Avcı, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, DBP Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, HDP ve BDP İl-İlçe yöneticileri ve STÖ temsilcileri katıldı.

İlk olarak konuşan HDP Van İl Başkanı Harun Okay, HDP’nin 24 yıllık bir siyasi mücadele geleneğinden geldiğini belirterek, kendilerinden önce siyaset yapan yedi Kürt partisinin ağır bedeller ödeyerek özgürlük mücadelesini bu noktaya taşıdığını söyledi. HDP’nin özgürlük mücadelesinde zafere yaklaşılırken tarihi bir misyonla ortaya çıktığına dikkat çeken Okay, “Şimdi artık özgürlük mücadelesinde zafere çok yakınız. Zafer yakınlaştıkça mücadele daha da büyüyor. Bu anlamda hepimiz çok çalışmalı ve önümüzdeki seçimlerde barajı aşmalıyız.” Dedi.

“AKP’NİN SALTANATINI YIKACAĞIZ”

Okay’ın ardından söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt’te yaptığı kısa konuşmada AK Parti’nin dikta yöntemleri ve 12 Eylül yasalarıyla HDP’ye saldırdığını söyledi. Bunun kendilerini yıldırmayacağını ve orta vadede halkların iktidarını gerçekleştireceklerini belirten Ürküt, “İşte AKP’de bunu gördüğü için korkuyor. AKP’nin amacı Türkiye’nin bütün demokrasi güçlerini etkisizleştirmektir. Onlar bunu yaparak saltanatlarını sürdürmeyi düşünüyorlar. Bu yüzden saraylar yapıyorlar. AKP’nin hedefi halifeliktir. Ancak bizde direncimizle, özgürlüğe olan sevdamızla o saltanatı yıkacağız. HDP şu an da seçime en hazır partidir. Hepimize düşen sorumluluklar var. Bizler eğer iyi çalışırsak başaramayacağımız bir şey yoktur.” Dedi.

Editör: TE Bilisim