Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Van’ın Gevaş ilçesini ziyaret etti. Daha önce Gevaş Belediyesi için iş makinesi desteği veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Gevaş Belediyesini ziyaret etti ilçede bir takım incelemelerde bulundu.

 

Gevaş ve Tuşba Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olan Samsun Büyükşehir Belediyesi kardeş belediyeler kapsamında Gevaş Belediyesini ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Gevaş Belediyesine iş makinesi desteğinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, iş makinesinin ardından Gevaş’a geldi. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ı makamında ziyaret eden Yılmaz Gevaş ile ilgili bilgiler aldı. Ziyarette konuşan Yılmaz ayrıca Gevaş için iş makinesinin ardından gençlik merkezi içinde söz verdi. Yılmaz,  Gevaş’a yapılması planlanan gençlik merkezi için, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşeceklerini dile getirdi.

 

HAKAN: TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAĞIZ

Gerçekleştirilen belediye ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan şu ifadeler yer verdi: “Belediye başkanımız 1990-92 yılları arasında Van’da karayolları müdürlüğü yapmış bir isim. Bölgeyi hepimiz kadar iyi bilen birisi ve 17 yıldır Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Genel Merkez üzerinden kardeş belediyecilik yürütülürken kendileri ile bir araya geldik. İnşallah kendilerinin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Samsun’a yapmış olduğunuz gibi bu anlamda bizde bir abilik yapmış olacaksınız. Tüm beklentimiz budur. Bu ziyaretten dolayı size teşekkür ediyoruz.” Hakan ardından Gevaş ile ilgili bilgiler verdi.

 

YILMAZ: GEVAŞ İLE KARDEŞ OLDUK

Hakan’ın ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Van’ı ikinci doğum yeri olarak gördüğünü söyledi. Yılmaz, “1990-92 yılları arasında Van’a hizmet etme imkanım oldu. Çok severek burada görevimi yaptım. O yıllarda birlikte olduğum arkadaşlarımızla birlikte çok iyi çalıştık hizmet konusunda iyi bir şeyler yapmaya çalıştık. Arada 25 yıl geçti. Bugün yıllar önce beraber çalıştığımız arkadaşlarımız ile birlikte eskileri yad ettik. Genel merkezimiz de hizmete çok ihtiyacı olan belediyeler ile birlikte kardeş belediyeler olsunlar diye bir projemiz olmuştu. Başbakanımıza sunulmuş bu proje yapıldı. Ardından bize listeler verdiler. Hangi ilçeler ile kardeş olmak istiyorsunuz diye ben hemen Gevaş ve Tuşba Belediyelerini seçtim. Bu ilçeleri bana verin, buralar benim ikinci doğumum dedim. Bu şekilde Samsun olarak Tuşba ve Gevaş ile kardeş belediyeler olduk.” Dedi

 

“HER ZAMAN GÖRÜŞME HALİNDE OLACAĞIZ”

Kardeş belediye olarak Gevaş ve Tuşba belediyelerine destek olacaklarını söyleyen Yılmaz, daha çok fikir alış verişinde bulunacaklarını dile getirdi. Yılmaz şu ifadelere yer verdi: “Tabi ki hepimiz sınırlı imkânlara sahibiz. Van’ın en zengin ailesinin bile çocuklarının isteklerini tedbirli bakılır ve bir şekilde yerine getirilmesi için uğraş verilir. Ne kadar imkânınız olsa bile imkânlar her zaman sınırlıdır. Bugün Gevaş belediyemizin belki imkânları sınırlı ama çok bilgili bir belediye başkanları var. Belki bir dönem içerisinde kıt imkânlar ile çok şey yapılmaz ama ben bir sonraki dönemde Gevaş’ın çok değişeceğine inanıyorum. Eski Gevaş’ın artık olmayacağına inanıyorum. Aynı şekilde Tuşba’da da bunlar olacaktır. Belediyecilik çok farklıdır. Belediyecilik bol imkanlar ile güzel şeylerin yapıldığı bir şey değil. Belediyecilik bilgi ve görgünün çok önemlidir. Hele ki iyi bir ekiple çalışıyorsanız bu çok daha farklı oluyor. Çok parası olup da çok kötü belediyecilik görmedik. Elbette ki var. Biz elimizden geldikçe yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Ama biz daha çok bir araya geleceğiz ve konuşacağız. Bu şekilde işler çok daha iyi yürüyecektir.”

 

YILMAZ’DAN GENÇLİK MERKEZİ SÖZÜ

Başkan Yılmaz Gevaş için yapılacak olan gençlik merkezi için görüşmeler yapacaklarını söyledi. Yılmaz, “Sinan başkanımız Gevaş’ta bir kültür merkezi olduğunu ve bu kültür merkezini yıkıp yerine yenisi yapacaklarını söyledi. Bende kendilerine adını kültür merkezi koymayabiliriz. Adını gençlik merkezi koyabiliriz. Gençli ve Spor Bakanlığı şu anda gençli merkezleri yapıyor. Bu kapsamda Samsun ilçelerinde de bunlar yapıldı. Bende Gençlik ve Spor bakanımıza ricada bulunacağım. Bu şekilde gençlik merkezi sorunumuzu inşallah halledeceğiz. Hemen bir işi başkalarına söylemek gibi olmasın. Bizde elimizi taşın altına koyacağız. Bir deneyim ve tecrübe varsa ortada bunu hemen kullanmak gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

“GEVAŞ KISA SÜREDE DEĞİŞECEKTİR”

Yılmaz son olarak iyi bir belediyecilik için insanların öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda çalışılması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Gevaş kısa sürede değişecektir. Soğukkanlı hareket edelim ve yanlış tercihler yapmayalım. Bu anlamda tercihleri kullanırken, insanımızın ihtiyaçlarını iyi bilirsek daha yararlı işler yapabilir. Samsun’da daha öncelerde şehir merkezinde minibüs ve otobüsler ile ulaşım yapılıyordu. Biz o dönemde aday olduğumuz dönemde raylı sistem yapacağız dedik. Bu projemiz ilk başlarda çok iyi düşünülen bir proje değildi. Ama şehirde hemen hemen her yerde ve sivil toplum kuruluşlarının çoğu raylı sistem yapılması gerekiliyordu diye düşündük ve projelerimiz arasına koyduk. Raylı sistem yapacağız demek o kadar kolay olmadı. Bir dönem ertelemek zorunda kaldık. İkinci dönemde raylı sistemi şehre yaptık. Bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşadık. Raylı sistem geldiği andan itibaren şehirde değişimler meydana geldi. Şunu demek istiyorum. Projelerde gelecek düşünüldüğünde çok iyi şeyler ortaya çıkıyor. Bu anlamda kardeşlerimiz ile birlikte olacağız. Kardeşlerimizin başarıları ile birlikte sevineceğiz. Bu anlamda geliş amacımızı kısa da olsa başbakanımıza ifade etmeye çalışacağız. Sıcak karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.”

 

BAŞKAN YILMAZ TUŞBA’DA İNCELEME YAPTI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van’a gerçekleştirdiği ziyaretlerde kardeş belediye olan Tuşba Belediyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Tuşba Belediyesine bağlı İskele mahallesindeki sahil bandı projesini inceleyerek bilgi aldı. İnceleme gezisine Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe ile Van Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülşah katıldı. Başkan Yılmaz daha sonra Tuşba Belediyesini ziyaret etti. Buradaki ziyarete ayrıca DSİ Van Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır da eşlik etti.

 

VALİ İBRAHİM TAŞYAPAN’A ZİYARET

Tuşba Belediyesinin ardından Van Valiliğine giden Yılmaz, Van Valisi İbrahim Taşyapan’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Valilik ziyaretinde AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Gevaş İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe ile Van Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülşah da hazır bulundu. Başkan Yılmaz son olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek parti yöneticileri ve teşkilatla bir araya geldi.

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL
Editör: TE Bilisim