Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden Gevaş Belediyesine iş makinası. Daha önce Van’da Karayolları Müdürlüğü yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz iş makinası hediyesinin yanı sıra bugünde Gevaş’a geliyor.

 

1992 yıllarında Van’da Karayolları Bölge Müdürlüğü yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gevaş Belediyesi’ne iş makinası hediye etti. Başkan Yılmaz hediyesinin ardından bugünde Gevaş’ta, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ile bir araya gelecek. Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı da yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu ziyareti Gevaş içinde önem taşıyor. Yaşana gelişmelerle ilgili konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını söyledi.

 

HAKAN: SAMSUN’LA KARDEŞ OLDUK

Hediye edilen iş makinası ve ziyaret için açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan şu ifadelere yer verdi: “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız 1992 yılında Van’da Karayolları bölge Müdürlüğü yapan bir ağabeyimizdir. 17 yıldır Samsun’da belediye başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda da Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı yapmaktadır. Bizim tanışmamız tarihi kentler birliğinde oldu. Bu konuda genel merkezimiz üzerinde bir ilişki geliştirdik. Samsun Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bize kardeş, daha doğru abi belediye oldu.”

 

“YUSUF BEY GEVAŞ’I ZİYARET EDECEK”

Hakan yaptığı açıklamanın devamında, “Geçtiğimiz süreçte Samsun Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ettik. Yarında Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey bizleri ziyaret edecekler. Biz kendileri ile Samsun’da görüştüğümüzde çok acil yatırım taleplerimizden bahsetmiştik. Bununla ilgili farklı projeler hazırladık ve bunu kendileri ile paylaşacağız. Bu anlamda bizim çok acil bir iş makinesi ihtiyacımız vardı. Bunu kendilerine iletmiştik. Sağ olsunlar kendileri gelmeden makinesi geldi. Bir tane kazıcı, yükleyici iş makinası Gevaş’ta çalışmalara başladı. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz. İş makinası konusunda daha önce zaten sorunlar yaşıyorduk. Bu hediyeleri bizim için çok iyi oldu.” İfadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim