Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) 2005 yılında Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alamında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla tutuklanan ve cezaevinde intihar eden Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın kardeşi Dursun Arpalı FETÖ'nün mağduru olduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın kardeşi ile ilgili iddianameyi Fethullah Gülen'den talimat alarak hazırladığını belirten Arpalı, "İlahi adalet tecelli edecek. Bunların burnundan fitil fitil gelecek" dedi.

Van'da 2005 yılında özel yetkili savcı olarak görev yapan ve Şemdinli davasında Yaşar Büyükanıt hakkında hazırladığı iddianameyle gündeme gelen Ferhat Sarıkaya'nın FETÖ itirafları gündeme bomba gibi düştü. Van YYÜ Tıp Fakültesi'ne 25 milyon dolarlık malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle açılan davada dönemin Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile tutuklanan ve cezaevinde intihar eden Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı hakkındaki davayı da cemaatin yönlendirmesiyle açtığını itiraf eden Savcı Sarıkaya, mağdurların yüreğini sızlattı.

 


CEZAEVİNDE İNTİHAR ETTİ

Tıp Fakültesi'ne malzeme alımında yapılan yolsuzlukla ilgili sanıklar hakkında "çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik suçlarından dava açılan 10 şüpheli 11 Temmuz 2005'te  tutuklanmıştı. Tutuklular arasında bulunan YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı 13 Kasım 2005'te cezaevinde intihar etmişti.

 


11 YILDIR YÜREĞİMİZ YANIYOR

11 yıldır ağabeyinin acısından yüreğinin yandığını belirten İş adamı Dursun Arpalı, FETÖ mağduru olduğunu ve ağabeyinin FETÖ terörüne kurban gittiğini söyledi. Bu kez adalete çok güvendiğini belirten Arpalı,"Kardeşimle ilgili iddianame Pensilvanya güdümlü hazırlanmış bir iddianamedir. O iddianamede 200-300 yıl ceza istenen şahıslar vardı. Kimse ceza almadı. Demekki boştu. Çünkü Pensilvanya'daki aşağlık herifin talimatıyla hazırlanmıştı. Bunun hesabını herkes verecek. 11 yıldır yüreğimizi yanıyor. Biz 11 yıldır adalet bekliyoruz. Bütün açtığımız davalar, taleplerimiz reddedildi. Ağabeyim defalarca sağlık probleminden dolayı tahliyesini istedi. Dilekçelerini okumadan reddetiler. O iddianameyi hazırlayan, yurt dışına giderek FETÖ'den para alan adam şimdi kalkmış itirafçı olmuş. Adam biraz utanır. Geçmişte bu savcının girdiği davalar hepsi incelenmeli. İtirafçı oldu diye kurtulmak yok. Bu savcıya o dönemde kanat geren insanlar vardı. Bunları bakanlığın haberi olmadan yapamazdı. Bunlar ekip. Yeraltı örgütü bile belki bunlardan daha iyidir. Tekrar hukuk yollarını deneyeceğiz. Şimdi adalete güvenimiz var. AİHM'de süren bir davamız var. Sesimizi duyuracağımız hiç bir yer yok. Suçlu varsa dönemin rektörü de dahil herkes cezasını çeksin" dedi. 

 


ALLAH BUNLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEK

Savcı Ferhat Sarıkaya'nın ceza alması halinde biraz olsun vicdanının rahatlayabileceğini anlatan Arpalı, hergün kardeşinin resimlerine baktığını ve o dönemde çıkan gazeteleri defalarca okuduğunu söyledi. Darbenin önlenmesiyle birçok şeyin ortaya çıktığını belirten Arpalı,"Allah bunların burnundan fitil, fitil getirecek. İlahi adalet tecelli edecek. Bu darbenin önlenmesi de ülkemize Allah'ın izzeti ikramıdır. Darbenin önlenmesiyle Bunlar ortaya çıkmıştır. Allah'ın ilahı adaleti budur.  Allah haksız olanların haksızlığını ortaya çıkarsın. Bunlar tezgah kurmaya çalıştı, tazgahları başlarına yıkıldı. Bunların baştan beri niyetleri kötüydü. Allah bunlara fırsat vermedi" dedi.

 

 

 


 

Editör: TE Bilisim