ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ- AK Parti’nin Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 19 Ocak’ta Edremit’ten adaylığı açıklanır açıklanmaz seçim çalışmalarının startını veren Say, kapı kapı dolaşıp Edremit sakinleri ile bir araya geliyor. Kanaat önderleri ile, ilçedeki kamu kurum yöneticileri ile ve halk ile yeni Edremit’e dair önemli görüşmeler yapan Say, bir taraftan da projeler üzerinde çalışıyor. Seçim sürecinin en etkili kampanyasını sürdüren ilçe adaylarından birisi olan Say, çalışmalarını sürdürürken kentteki gazeteciler ile bir araya geldi. Proje çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Say, bu arada ilçenin önemli sorunları noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti. İlk olarak sorunları tespit edip harekete geçeceklerini söyleyen Say, “Bizler Edremit’i cazibe merkezleri kapsamında 7’inci bölge ilan ediyoruz.” Diyerek ilk flaş projesinin ipucunu da verdi. Edremit’i yatırımın yeni cazibe merkezi haline geleceğini söyleyen Say, istihdama, kentin önemli sorunlarına dair çözüm üretme noktasında da harekete geçtiklerini açıkladı. “Biz bu memleketin çocuğu olduğumuzu ve bizden zarar gelmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz.” Diyerek kapı kapı gezdiğini söyleyen Say, insanlarla yapacakları çalışmaları ve sorunları konuştuklarını söyledi.

Ak Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, seçimler öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, gerek iş hayatında gerekse hukuk hayatında ‘ben’ yerine ‘biz’ vurgusu yapan bir kişi olduğunu dile getirerek, “Belediyecilikte de biz olacağız.” Dedi. Bugün belediyecilikle ilgili istişare etmek için bir araya geldik. Bundan sonra da sık sık bir araya geleceğiz inşallah. Bugün haberciliğin neleri değiştirdiğinin farkındayız. Sizden tek ricamız adaletli ve vicdanlı davranmanız. İletişim çağındayız çünkü. Eskiden gazete bir gün sonra geliyordu bu şehre. Ama şimdi birkaç saniyede her şeyden haberdar olabiliyoruz. Bizlerde siz basın mensuplarıyla diyalog içerisinde olacağız.” Dedi.

SAY: EDREMİT’İ 7’İNCİ BÖLGE İLAN EDİYORUZ

Birkaç başlık altında felsefelerini paylaşmak istediğini belirten Say, “Birincisi hukuk ve iş hayatımda ben vurgusu değil biz vurgusunu paydaşlarımla yapan bir kardeşinizim. Belediyecilikte de biz olacağız. Bunun içinde sizlerde varsınız. Bu topraklarda yaşayan herkes için geçerli olacak bu. İkincisi Van teşvik programlarında cazibe merkezi olarak tabir ediliyor. Van cazip haline gelsin diye çalışmalar yapıldı. Bizlerde Edremit’i cazibe merkezleri kapsamında 7’inci bölge ilan ediyoruz. 7’inci bölge nedir diye soracak olursanız şöyle anlatayım. Esnaf, iş adamı ve tüccarın çalışma ortamı sağlıklı hale gelmezse istediğiniz kadar teşvik yapılsın. Ama yine de batıdaki iş adamını buraya getiremezsiniz. Buraya gelen kişinin pişman olmaması için sağlıklı ortamların yaratılması lazım. Özellikle yatırım anlamında gerekli desteğin verilmesi çok önemli.” İfadelerine yer verdi.

“İLKEMİZ KAPISI AÇIK BELEDİYECİLİK OLACAK”

Belediyecilik hizmetlerinin ilkinin 7’inci bölge manifestosu olacağına vurgu yapan Say, “Bir diğer ilkemiz ise kapısı açık belediyecilik olacak. Ulaşılabilir bir belediyecilik anlayışı olacak. Başka bir anlayışımızda Edremit’in sahilden ibaret olmadığını anlatmak olacak. Ama Edremit’in 50-60 kilometre merkeze uçak köyleri var. Otobüs ulaşımının olmadığı köyleri var. Bu anlamda yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı 3’e böldük. Bincisi acil eylem planı dediğimiz alt yapısı yapılmamış bir kentte teleferiğin yapılamayacağı. Öncelikle acil insani ihtiyaçları çözeceğiz. TOKİ’den kaynaklı sorunlar var. Bunları çözmek için diyaloglar çerçevesinde çözeceğiz.” Diye belirtti.

SAY: BİZLER GENÇLERİN DİLİNDEN ANLAYARAK HAREKET EDECEĞİZ

Orta vadede yapılması gerekenleri yapacaklarına dikkat çeken Say, “Bunlardan bir tanesi istihdamı arttıracak hamleler olacak. Her yerde nasip olursa 5 yıl içerisinde ortalama en az Edremit için 5 bin kişilik istihdam ortamının olması için çalışacağız. Belediyeye eleman almak anlamında söylemiyorum. Burada ayrıca bir pozitif ayrımcılık yapacağız. Bu da Edremit’te ikamet eden vatandaşlarımıza istihdam önceliği vermek olacak. Dördüncü başlığımızda sosyal belediyeciliğin arttırılması olacak. Bu yemek ve koli dağıtmak olarak kalmayacak. Biliyorsunuz Van’ın yaş ortalaması 21. Bizler gençlerin dilinden anlayarak hareket edeceğiz. İstihdam dışında sosyal belediyeciliği geliştireceğiz.” Dedi.

“19 OCAK’TAN ÖNCE YAPILMAYANLARI NOT ALACAĞIZ”

Say konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Beşinci başlığımızda şu olacak. Parlamenter sistemden tutunda seçimle bir yere gelen bütün seçimlerde 70-80 yıldır sistem işi bir pazarlığa çevirmiş. Bir şekilde seçmen bu anlayışa gelmiş. Bir tarafında yapmadığını diğer taraf malzeme olarak kullanıyor. Bu anlayışın bitmesi için çaba sarf edeceğiz. Her gün köylere gidiyorum ve vaat vermiyorum. Varsa söz vardır. Birlikte çalışma sözü vardır. Biz elimizden geldiğince bu anlayışı yerleştirmeye çalışacağız. Ve bizler hiçbir şekilde 19 Ocak öncesinde kalmayacağız. 19 Ocak’tan önce yapılmayanları not alacağız. Ve yapmak için çalışacağız. Ve geçmişe takılıp kalmayacağız. Yeni işler yapmak için çabalayacağız. Projelerimizi daha sonraki süreçlerde sizlerle paylaşacağız. Projelerimizde 3 başlık altında olacak ve sizlerle paylaşacağız.”

SAY: BU İLÇEMİZ KOZMOPOLİT BİR YER

Say daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Say, seçildikleri taktirde büyükşehir belediyesi ile birlikte işbirliği halinde olacaklarına vurgu yaptı. Say “İşbirliği olmazsa sadece zaman kaybı ve mahkemelerle uğraşmakla geçer. Necdet Takva, başkanımızda bu konuda her şeyin bilincinde olan bir kişi. 2014’te yapılan seçimlerle son seçimler karşılaştırıldığında aradaki oy farkı azalmış durumda. Bizler Ak Parti’ye oy vermeyen seçmene ulaşmak için çalışacağız. Elbette kendi seçmenimizle de çalışacağız. Bizden onlara zarar gelmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz ve çok olumlu cevaplarda alıyoruz. Edremit’in nüfusu her geçen zaman artıyor. Ve bu ilçemiz kozmopolit bir yer. Biz her nüfus kitlesine uygun bir söylem dilimiz var.” Dedi.

“BU SEÇİMLERİN İDEOLOJİK OLMADIĞI BİLİNSİN İSTİYORUZ”

Belediyecilik anlayışlarının gönül belediyeciliği olduğunun altını çizen Say, “Bizler halka dokunuyoruz ve dokunacağız da. Ellerini sıkacağız ve gönüllerini alacağız. Bizim halkımız çok misafirperver ve gönlü bol bir millet. Beni salonlarda görmeyeceksiniz. Katılmak zorunda olduğumuz programlar hariç beni salonlarda görmeyeceksiniz. Bakın arkadaşlar bizler salonlardan çıkmadığımız için sandıklardan da çıkmıyoruz. Köylerde ve sokaklarda olacağız. Bu seçimlerin ideolojik olmadığı bilinsin istiyoruz. Bu seçimler hizmet seçimidir. Kendinize ne yakın gördüğünüz kişiye oy verilmesini istiyoruz. Daha iyi yollar, parklar ve hizmet görmek isteyen insanlar oy verir.” Diye konuştu.

SAY: BİZİ SEÇTİĞİNİZ HALDE EVİNİZ DE MALINIZDA KIYMETLENECEK

Say, “Biz bu memleketin çocuğu olduğumuzu ve bizden zarar gelmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Gittiğimiz yerlerde sürekli dile getiriyoruz. Ben ömrümün birçoğunu Van dışında geçirdim. Bu zaman zaman propaganda haline bile geldi. Ben birçok projemi yap işlet şeklinde hayata geçireceğim. Şeffaf bir belediyecilik sunacağız. Belediyenin imkanlarını kullanmadan belediyeye katkı olsun diye çalışmalar yapacağız. Edremit’in merkez haline gelmesi için çalışacağız. Bizler diyoruz ki bizi seçtiğiniz halde eviniz de malınızda kıymetlenecek.” Dedi.

“HER ŞEY SONUÇ ODAKLI OLACAK”

Say son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bizler pazarlık kültürünü bitirmeye çalışacağız. Elimizden gelenini yapmak için çalışacağımıza dair sözler veriyoruz. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi iletişim eksikliği. Birçok noktaya ilk defa gidildiğine şahit oldum. Tüm kapıları tek tek çalıyorum. Bu yüzden kapısı açık belediyecilik yapacağız. Biz bir platform kuracağız. Bu platformda herkes olacak. Bu bir üst kurul olacak. İçinde muhtarlar ve mahalle temsilcisi dışında herkes olacak. Edremit’in kent meclisini kuracağız. Bu bir danışma kurulu olacak. Bu kurulda her şey tartışılacak. Her şey

Editör: TE Bilisim