ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ / SONER İZGİ- Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Ramazan ayı münasebetiyle basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Yakın zaman içinde güzel projelerin müjdelerini vermeye başlayacaklarına dikkat çeken Say, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje üretme bütçe işidir. İnşallah ekonomik ve siyasi olarak da güzel günlerimiz yakındır.” Dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Partiden belediye başkanı seçilen İsmail Say, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Kız Kalesi Seyir Tepe Cafe Sosyal Tesislerinde kentte görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu yöneticileri, temsilcileri ve çalışanlarıyla iftar yemeğinde buluştu. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kısa bir süre önce belediye başkanlığı görevine başladığını ifade etti.

BAYRAMDAN SONRA YAPACAKLARINI PAYLAŞACAKLAR

Say, bayramdan sonra etap etap yapabileceklerini paylaşacaklarını ifade ederek, “Medya ve gazeteciler bizim üçüncü gözümüzdür. Biz her zaman eleştiriye açık bir belediyecilik yaptık. Haber yaparken kendinizi kurumun ya da haber yaptığınız kişinin yerine bırakın, yine eleştiri yapın, haber yapın. Hakikaten topluma, kurumlara artık yön verebilecek durumdayız bunu yerel anlamda da söylüyorum.” Diye belirtti.

SAY: VAN’IN VE BÖLGENİN EN GÜZEL YERİ

Say, “Olumlu eleştiriler yaptığımız zaman bu anlamda topluma yön veren bir mekanizma olarak devam ederiz. Bu gücü doğru kullandığınızda, doğru işler, doğru sonuçlar elde edebiliriz. Diyalog kapımız her zaman açık olacak, kapımızda açık olacak o manada, kapıyı sökmeyeceğiz ama kapımız açık olacak. Edremit şuanda bulunduğumuz panoramik tablo itibariyle de Van’ın ve bölgenin en güzel yeri. Bizlerde bu getirilen noktadan fazlası için çaba sarf edeceğiz.” Dedi.

“CİDDİ BİR AŞAMAYA GELDİK”

Hiçbir ekonomik ve sosyal bahanenin arkasına sığınmadan çalışacaklarının altını çizen Say, “Malumunuz proje üretmek bütçe işidir. Ülkemizin de, bölgemizin de geçmiş olduğu dar boğazdan geçiyoruz. Ekonomik olarak da, siyasi olarak da güzel günlerimiz yakındır. Ben pek siyasi cümleler kullanmak istemedim ama iş oralara gitti. Edremit turizmi ile ortaya çıktı ama biz sadece sahilden ibaret olmadığını seçim kampanyasında da vurgulamıştım. Edremitliler dediğimiz Edremit’te yaşayan, suyunu içen, havasını soluyan insanlarımızın çoğu sahilin ardından yaşayan insanlar. Alt yapısı olmayan, ulaşımı olmayan insanlarımız bu sorunların farkındayız. Bizim görevimiz olmamasına rağmen en önemli ihtiyaç alt yapı olduğu için, alt yapı projesini takip ediyorum. Bugünde Ankara’dan gelirken onunda haberini alarak geldim. Ciddi bir aşamaya geldik.”

SAY: GÜZEL MÜJDE VE PROJELERLE KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ

Yakın zaman içinde güzel projelerin müjdelerini vermeye başlayacaklarına dikkat çeken Say, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje üretme bütçe işidir. İnşallah ekonomik ve siyasi olarak da güzel günlerimiz yakındır. Edremit son zamanlarda turizmiyle ön plana çıktı. Ancak biz Edremit’in sadece sahilden ibaret olmayacağını seçim kampanyamızda da vurgulamıştık. Edremit’in suyunu içen insanların çoğu sahilin ardından yaşayan insanlarımızdır. Bu sorunların farkındayız. Bu anlamda altyapı projelerini takip ediyoruz. Alt yapı konusunda da ciddi bir aşamaya geldik.”

SAY: ELEŞTİRİLERE AÇIK OLACAĞIZ

Say son şu ifadeleri kullandı: “İller bankası bunun resmi işlemlerini yürütüyor. Edremit’in büyük bir kısmında alt yapı yok özelikle ikamet olan yerlerde. Bunu da biz Edremit belediyesi olarak takip ediyoruz. İnşallah güzel müjdelerle, güzel projelerle karşınıza çıkacağız. Bizler Edremit’in daha güzel yerlere gelmesi istihdam anlamda da, turizm anlamında da ve en önemlisi yaşam kalitesi anlamında daha güzel yerlere gelmesi için mücadele edeceğiz. Sizlerin de sadece haberci, gazeteci olarak değil Van’da, Edremit’te yaşayan birer toplumun bireyi olarak bizleri bu noktada yönlendirebileceğinizi, tavsiyelere, eleştirilere açık olduğumuzu tekrar vurgulamak istiyorum.”

Editör: TE Bilisim