Erciş İlçesi'nde güvenlik güçleriyle bir grup arasında çıkan çatışmada Astsubay Ahmet Çelik şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

 

Erciş İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta ve Tendürek Dağı eteklerindeki Gergili Bölgesi'nde dün sabah bir grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle Astsubay Ahmet Çelik şehit olurken, 1 binbaşı, 1 astsubay ve 1 uzman çavuş da yaralandı. Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede kişi veya kişilerin etkisiz hale getirilmesi için geniş çaplı operasyon başlatılırken, hastanede tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Van'ın Erciş İlçesi'nde meydana gelen çatışmayla ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. İlçenin Taşkapı Mahallesi Gergili mezrasında sabah saatlerinde şüpheli kişilerin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 astsubayın şehit olduğu belirtilerek şöyle denildi: "İlimiz Erciş ilçesinde 13.11.2015 günü bölücü terör örgütüne yönelik icra edilen 'Şehit J. Onbaşı Ayhan Coşkun 2015/16' operasyonu sırasında bir (1) Astsubayımız şehit olmuş, üç (3) güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. İlçenin Taşkapı Mahallesi Gergili mezrasında sabah saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında, evden uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 1 astsubayımız şehit olurken, 3 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılarımızın durumu iyi olup, Erciş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmışlardır. Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili operasyon devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA

Erciş İlçesi'nde çıkan çatışmada Astsubay Ahmet Çelik'in şehit olduğu çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Çatışmanın halen devam ettiği belirtilen açıklama şöyle: "13 Kasım 2015 tarihinde saat 06.30’da Van ili Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman üç silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

 

ŞEHİT TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Erciş İlçesi'nde şehit düşen Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yalçın Temel, kurum amirleri ve askerler katıldı. Saygı duruşu ve şehit Astsubay Çelik'in öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Daha sonra şehit Astsubay Çelik'in bayrağa sarılı tabutu tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak Türk Hava Kuvvetlerine ait uçağa konuldu. Şehit Çelik'in cenazesinin Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne gönderildi. Törene katılan şehit Çelik'in Erciş'te öğretmenlik yapan nişanlısı Sevilay Dönmez ve Dönmez'in annesinin feryatları yürekleri dağladı.

 

ÇANKIRI'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Astsubay Ahmet Çelik'in memleketi Çankırı'ya ateş düştü. Eldivan ilçesi Aşağı Yanlar köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay Ahmet Çelik’in naaşı, ailesinin yaşadığı Balıkesir ili Burhaniye ilçesine defnedilecek.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve daire amirleri, şehit Astsubay Ahmet Çelik’in Çankırı merkezde ikamet eden amcası Hasan Çelik’e taziye ziyaretinde bulundu. Cumhuriyet Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi, Onat Apartmanı, daire 8'de ikamet eden amca Hasan Çelik’e başsağlığı ziyaretinde bulunan Vali Özcan, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulundu. Vali Özcan, "Şehidimiz Astsubay Ahmet Çelik Çankırı'nın Eldivan ilçesi, Aşağı Yanlar köyü nüfusuna kayıtlı. Bu sabah Van Erciş’te çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidimizin ailesine, tüm Çankırılara ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. Şehit Astsubay Ahmet Çelik'in, ailesinin yaşadığı Balıkesir Burhaniye ilçesinde defnedileceğini belirten Vali Özcan, “Burada amcalarına başsağlığı diledik. Şehidimizin buradaki yakınları cenaze merasimi için bugün Burhaniye’ye gidecek. Her türlü imkanı Çankırı Valiliği ve hükümetimiz olarak emirlerine verdik. Tekrar başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin." Açıklamasında bulundu.

 

ŞEHİDİN BURHANİYE'DEKİ BABA OCAĞINDA YAS

Erciş İlçesi'nde bu sabah girdiği çatışmada şehit olan 38 yaşındaki Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Erciş ilçesinde bu sabah güvenlik güçleriyle bir grup arasında arasında çıkan çatışmada şehit düşen, aslen Çankırılı olan ancak Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde oturan Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in ailesi büyük acı yaşadı.

 

EVİN TEK OĞLUYDU

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mehmet Bülent Ölçensoy, AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan. Jandarma Bölük Komutanı Ali İhsan Kurtalan, acı haberi vermek için şehidin annesi Nuriye Çelik ve babası Hasan Çelik'in oturduğu Burhaniye'nin Mahkeme Mahallesi Celal Toraman Caddesi Kristal Apartmanı 5 numaradaki evine gitti. Sağlık ekiplerinin eşliğinde, aileye tek oğlunun şehadet haberi verildi. Büyük üzüntü yaşayan şehit ailesinin "vatan sağ olsun" dediği öğrenildi. Şehidin ailesinin oturduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Bir süre önce eşinden boşanan şehit Astsubay Çelik'in geçen yaz ikinci evliliğini gerçekleştirmek için nişanlandığı öğrenildi.

 

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in cenazesinin Van'da düzenlenen törenin ardından dün akşam saatlerinde askeri uçakla Kocaseyit Havalimanına getirileceği, ardından Burhaniye Devlet Hastanesi morguna konulacağı belirtildi. Şehit astsubayın cenazesi bugün ikindide Kocacami'de kılınacak namazın ardından Geriş Kabristanlığında toprağa verileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim