Van'ın Çatak Kaymakamlığı, 5 gün önce PKK’liler tarafından Bitlis’in Hizan ilçesinde yola döşenen patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Talha Musap Salçuk için mevlit okuttu.

 

Programda konuşan Kaymakam Hacı Asım Akgül, şehitlik makamının herkese nasip olmadığını belirterek, “Şehit bir evlat sahibi olmak kimseye nasip olmaz. Şehit ailesi olmak, şehit yakını olmak bir şereftir. Bu gün ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu vatan uğruna canını feda eden evlatlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Siz değerli şehit aileleri bize şehidimizin emanetisiniz. Kaymakamlık olarak her zaman yanınızdayız. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilere de acil şifalar, yakınlarına da sabır diliyorum” dedi.

 

Kaymakam Akgül, şehidin babası İskan Şalçuk’un koluna girip programa katılanlarla birlikte mezarlığa gitti. Mezarlıkta okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından şehidin kardeşleri, akrabaları ve çok sayıda Çataklının katılımıyla "şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atılarak, tekbir getirildi. Şehit Astsubay Talha Musap Salçuk için Çatak Kaymakamlığı'nın organizasyonunda düzenlenen mevlide İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Umut Düzerdik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, ilçede görev yapan savcı ve hakimler, kurum amirleri, şehidin babası İskan Şalçuk, annesi Zeri Salçuk ve şehidin diğer yakınları ile STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Editör: TE Bilisim